Суспільство

Який вигляд мають головні новорічні ялинки у чотирьох найбільших містах Житомирської області

20 December 2021, 15:56

У День святого Миколая, 19 грудня, в Житомирі урочисто відкрили головну ялинку міста, яка росте на вулиці Михайлівській. Цього дня новорічні дерева засяяли і в інших містах обласного значення Житомирщини.

Який вигляд мають головні ялинки в обласному центрі та чотирьох найбільших містах області – далі у нашому матеріалі.


Головна ялинка Житомира

Так, у Коростені символ різдвяно-новорічних свят засвітився у неділю, 19 грудня. За інформацією Коростенської міської ради, святкове дерево традиційно встановлене біля міського Палацу культури ім. Т. Шевченка.

«Завдяки яскравій новорічній виставі, яку підготували працівники міського Палацу культури ім. Т. Шевченка, присутні отримали масу гарних та позитивних емоцій, а малеча, яка зібралась біля красуні-ялинки, отримала іграшки та солодкі подарунки», – пише пресслужба міськради про захід з нагоди урочистого відкриття ялинки.

1 грудня Коростенська міськрада повідомляла, що головну ялинку для міста знайшли в приватній садибі села Ковбащина Коростенського району, її висота 18 метрів, а висаджена вона була ще у 1979 році.

Фото з сайту Коростенської міської ради

Центральна ялинка 19 грудня засвітилася і в Новограді-Волинському.

«У неділю, у День Святого Миколая, на радість дітворі та дорослим, засяяла святковими вогнями головна новорічна ялинка Новограда-Волинського. На площі Лесі Українки, де традиційно встановлено головне новорічне дерево, обладнано фотозони, різдвяний вертеп, будиночки новорічно-різдвяного ярмарку, а в міському Палаці культури імені Лесі Українки діє Резиденція Святого Миколая», – пише пресслужба Новоград-Волинської міської ради.

Там нагадують, що новорічне дерево до Новограда-Волинського привезли з Пилиповицького лісництва. Висота ялини близько 13 метрів, вік – 33 роки.

Фото з сайту та Facebook-сторінки Новоград-Волинської міської ради

Головну ялинку 19 грудня відкрили і в Малині.

«Вогні головної ялинки Малинської громади засяяли сьогодні, 19 грудня, у День святого Миколая, на Соборній площі Малина. Також на площі запрацювала Садиба святого Миколая, яка радуватиме малинців та гостей міста упродовж всіх новорічних свят», – йдеться на сайті Малинської міської ради.

13 грудня міськрада розповідала, що «цьогорічну головну ялинку Малинської громади привезли із села Савлуки. Вона росла біля будинку Анастасії Мефодіївни Маєвської, яка померла близько 7 років тому на 101-у році життя. Внуки довгожительки погодилися, аби ялинка їхньої бабусі прикрасила Соборну площу Малина та дарувала і жителям, і гостям святковий новорічний настрій».

Фото з Facebook-сторінки Малинської міської ради

А от на Центральній площі Бердичева 19 грудня урочисто засвітили одразу кілька ялинок.

«За командою міського голови запалили свої вогні ялинки на площі та головна зелена красуня Бердичева», – повідомляє пресслужба Бердичівської міської ради.

Фото з сайту Бердичівської міської ради

Як 19 грудня 2021 року на вулиці Михайлівській у Житомирі відкривали головну ялинку, дивіться у відеосюжеті та фоторепортажі

Як повідомляв Житомир.info, 16 грудня 2021 року в Житомирі почали встановлювати будиночки для майбутнього різдвяного ярмарку та атракціони. Цього року ці локації будуть на вулиці Пушкінській, біля обласної філармонії. Головна архітекторка міста Ольга Бронштейн обіцяла, що вже 18 грудня житомиряни зможуть побачити фотозону з цифрами 2022, а з 20 грудня буде встановлена фотозона з Космонавтом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ялинка Новий рік Коростень Новоград-Волинський Малин Бердичів  
Матеріали по темі