Місто

У житомирському ліцеї № 25 провели зустріч з кандидатами на посаду директора, один з яких дуже не подобається батькам учнів

23 December 2021, 15:07

Ввечері 22 грудня у житомирському ліцеї № 25 зібралися батьки та вчителі, аби поспілкуватися з двома кандидатами на посаду директора закладу. Претенденти – депутатка Житомирської міської ради від фракції «Слуга народу», вчителька біології школи № 28 Лідія Чередніченко та керівник гуртків, методист в обласному центрі еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді Іван Денисюк. Він також має кваліфікацію для управління освітнім закладом.

Батьківський комітет ліцею налаштований проти кандидатки Лідії Чередніченко, тому найбільше запитань було саме до неї.

«Як будете поєднувати своє депутатство, адже ви є членом наглядової ради комунального підприємства житомирської міської лікарні №1, ви є секретарем постійних комісій в міській раді й чи не буде це впливати на школу №25?», - одне з перших запитань до Лідії Чередніченко, яке поставив представник батьківського комітету Сергій.

На це кандидатка на посаду директора відповідає, що додаткові посади – це навпаки перевага.

«Місцезнаходження школи - центр міста, якраз таки за останній рік розширення мого колозору і збільшило можливості, які б я хотіла долучили до нашого, вашого ліцею. Саме це дасть мені можливість, як голові наглядової ради Корольовського району, і як секретарю комісії, це можливості залучення всебічних проєктів, залучення дітей до школи місцевого самоврядування, а не недолік», - переконує Лідія Чередніченко.

Також батьки цікавилися, чому депутатка подала документи на посаду директора саме ліцею №25, бо наразі вакантним є місце керівника у школі №22 на Польовій, де проживає Чередніченко. Проте чіткої відповіді не отримали.

«Я проживаю, і на Польовій, і у Пряжево, працювала все життя на Крошні, кермую 25 років автомобілем (запитання із залу «Де взяли гроші на автомобіль?»), я інтелектуально працюю все життя, а автомобіль привезла з-за кордону», - зазначила кандидатка.

До іншого кандидата Івана Денисюка звучали більш лояльні питання. Одне з них: що у закладі може бути зроблено для забезпечення безпечних та комфортних умов для вчителів і для дітей?

«Сказати, що можна зробити зразу, за один день, у мене є така поговірка, яку використовують мої колеги закордонні: спіши, але повільно. Ми будемо спішити впроваджувати все, але повільно йти, адже директор сам, без підтримки педагогічного колективу, учнівського самоврядування, батьківського комітету, також без підтримки засновника і департаменту освіти, сам нічого не зробить», - відповів Іван Денисюк.

На зустрічі були присутні представники департаменту освіти Житомирської міської ради. Головна спеціалістка департаменту наголосила, що педагогічний колектив та батьківський комітет не мають впливу на конкурсний відбір.

«Немає такої умови у конкурсі, що хтось кимось не задоволений, немає. У нас чітко визначено, як визначається переможець: за результатами конкурсного відбору членами конкурсної комісії», - пояснює Тетяна Кухарчук.

Після спілкування з кандидатами, батьки запропонували усім присутнім самовільно проголосувати за кандидатів, піднявши руки. Натомість представниця департаменту зазначила: таке голосування ніяк не вплине на рішення комісії.

«Якщо є два кандидати, то один з них в обов'язковому порядку прийде на посаду, займе цей кабінет і я буду працювати з тим, хто прийде на цю посаду. Але питання стоїть про майбутнє нашого навчального закладу, я не почув конкретної, чіткої відповіді, чи будемо ми ліцеєм, чи будемо ми гімназією, що з нами буде», - говорить вчитель ліцею № 25 Сергій.

«Я можу сказати з приводу пана Івана, що це людина, яка може керувати колективом, адже має необхідні знання і компетентності. Щодо пані Лідії, то в мене склалося двояка думка стосовно того, наскільки чесними були відповіді, хоча вони були дуже організованими», - ділиться представник батьківського комітету Іван.

29 та 30 грудня комісія проводитиме тестування та співбесіду з двома кандидати на посаду директора ліцею №25. Усі етапи конкурсного відбору транслюються онлайн, а результати мають оголосити 31 грудня.

Нагадаємо, на посаду директора житомирського ліцею №25 є два кандидати, один з них – депутатка Житомирської міської ради від фракції «Слуга народу» Лідія Чередніченко, інший – Денисюк Іван Васильович, який з 2007 року і до цього часу є керівником гуртків, методист в обласному центрі еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді.

Як повідомляв, Житомир.info, 15 листопада 2021 року розпорядженням мера Житомира був оголошений конкурс на посаду директора Житомирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №22 ім. В. М. Кавуна. До участі у конкурсі допустили двох претенденток, які зараз працюють в цьому закладі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліцей конккурс Чередніченко Денисюк школа  
Матеріали по темі