Суспільство

Програма «єПідтримка» діятиме до 18 грудня 2022 року, альтернативний офлайн-механізм запропонують не раніше квітня

31 January 2022, 16:49

Наразі програмою «єПідтримка» вже скористались понад 7 мільйонів 350 тисяч людей, загалом з початку запуску програми на картки українців перераховано 7,35 млрд грн і майже 2 млрд грн з отриманих коштів громадяни вже витратили.

Про це 31 січня повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

Так, найпопулярнішими за видами витрат стали:

книжкові магазини – 705 млн грн;

кінотеатри –488 млн грн;

театри, концерти та розважальні послуги – 249 млн грн

залізничні та авіа пасажирські перевезення – 242 млн грн;

спорт – 222 млн грн;

ліки - 88 млн грн.

«За тиждень українці витратили понад 88 млн грн для придбання лікарських засобів за програмою єПідтримка. Можливість придбати ліки за програмою доступна з 24 січня для громадян віком від 60 років. Купити можна будь-які ліки, дозволені для застосування в Україні, як в аптечних закладах, так і в інтернет-аптеках», - йдеться у повідомленні.

Мінекономіки нагадує, що офіційний старт програми відбувся 19 грудня 2021 року. Програма триватиме рік – до 18 грудня 2022 року та реалізовуватиметься в декілька етапів.

«На першому етапі, отримання коштів відбуватиметься через додаток «Дія». На другому етапі (ІІ-ІІІ квартал 2022 року) буде запропоновано альтернативний офлайн-механізм, над яким зараз працюють. Люди, які не мають смартфонів, зможуть подати звернення на отримання допомоги в офлайн форматі», - інформує міністерство.

Відповідно до умов програми 1000 грн можуть отримати всі повнолітні громадяни України, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19. Кошти надаються на 4 місяці з моменту отримання, витратити їх можна як онлайн, так і офлайн (шляхом безготівкового розрахунку через термінал компанії).

Нагадаємо, на засіданні 19 січня 2022 року Кабінет міністрів вніс зміни до постанови про надання допомоги в рамках програми «єПідтримка»: дозволив купувати ліки громадянам, старшим 60 років. На цьому ж засіданні вирішили розробити постанову, щоб підлітки віком 14-17 років, які повністю вакциновані від COVID-19, могли витратити 1 тис. грн за програмою «єПідтримка» на оплату харчування, проживання у гуртожитку, спортивні та канцелярські товари.

Як повідомляв Житомир.info, 15 листопада 2021 року президент Володимир Зеленський записав відеозвернення та повідомив, що українці, щеплені двома дозами вакцини проти COVID-19, незабаром зможуть отримати від держави по 1 тис. грн. На засіданні Уряду 17 листопада прем’єр-міністр Денис Шмигаль пояснив, хто отримає тисячу гривень за вакцинацію і на що її можна витратити: кошти будуть виплачені на віртуальні платіжні картки через «Дію», ними можна буде оплатити квитки в кінотеатри, в театри, на концерти, витратити на заняття спортом та подорожі Україною потягом або літаком. Згодом до переліку додали книжкові магазини. За інформацією міністра культури Олександра Ткаченка, станом на 20 грудня 2021 року найчастіше українці витрачали «ковідну тисячу» на кіно, книги та театр.

25 січня 2022 року МОЗ анонсувало виплату ще по 500 грн всім вакцинованим бустерною дозою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: єПідтримка Мінекономіки вакцинація щеплення коронавірус  
Матеріали по темі