Економіка

Заступник начальника ОВА розповів про релокацію підприємств до Житомирської області: 12 зареєструвалися, чотири вже переїхали

22 July 2022, 14:12

Заступник начальника Житомирської ОВА Віктор Градівський 22 липня розповів місцевому телеканалу про роботу Програми релокації бізнесу до Житомирщини під час воєнного стану.

Про це повідомляє пресслужба обласної військової адміністрації.

«Як ми знаємо Уряд створив дану Програму на базі системи «Прозоро». Підприємства, які знаходяться близько біля лінії зіткнення можуть подати документи та вибрати бажану область для релокації», - сказав Віктор Градівський.

Заступник начальника ОВА також повідомив, що наразі в системі вже зареєструвалось 12 підприємств щодо нашої області. Чотири підприємства відповідно до умов вищезазначеної програми переміщено на Житомирщину, зокрема:

підприємство, що займається видувом пляшок, перевезено потужності до Житомирської області, найближчим часом планується запуск;

підприємство по виготовленню комбікормової продукції, потужності повністю перевезено, йде підключенням електроенергії;

підприємство з виробництва3D принтерів частково перевезено до Житомирської області;

підприємство з виготовлення та заготовки аграрної продукції, потужності частково перевезено до області.

Довідка ОВА: Підприємства, які хочуть скористатися відповідною програмою та переміститися в інші регіони України можуть подати заявку на переміщення за посиланням https://auction.e-tender.ua/#/register, вказавши спеціалізацію підприємства, кількість працівників, можливості виробництва, потреби у виробничому приміщенні, сировині, розміщенні співробітників, а також спосіб транспортування. Детальний механізм звернення підприємств можна дізнатися на сайті Міністерства економіки.

Як повідомляв Житомир.info, в травні 2022 року влада Житомира створила Telegram-канал для релокації бізнесу зі сходу та півдня: місцевий бізнес може пропонувати там свої вільні площі – здати в оренду чи продати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОВА релокація бізнес підприємство приміщення Градівський 
Матеріали по темі