Місто

У Житомирі «Український фонд благодійництва» надає переселенцям гуманітарну і продуктову допомогу

18 August 2022, 15:41

У Житомирі благодійна організація «Український фонд благодійництва» допомагає внутрішньо переміщеним особам гуманітаркою та продуктовими наборами. З огляду на велику кількість переселенців, покрити потреби усіх нереально, зізнаються у фонді. Тому працюють за погодженим із міською радою алгоритмом.

«Обов’язково, щоб ВПО були з червоної зони. Я даю на соціальний захист, на Прозорий офіс, інформацію, що у мене є 50, 60, 100, 200, було навіть 500 продуктових наборів. Комп’ютер вибирає тих людей, які не отримували допомогу, і наші працівники в ручному режимі цих людей обдзвонюють», – розповідає голова правління БО «Український фонд благодійництва» Олеся Морозова.


Зокрема, на 18 серпня, волонтери зібрали 60 продуктових наборів, куди поклали крупи, цукор, макаронні вироби, консерви та миючі засоби. Закупити усе вдалось завдяки донатам благодійників з-за кордону.

«Болгарія, Європа, з Німеччини, друзі з Європи, Америки. Ми трішки грошей назбирали, але не знали кому давати, куди іти. Завдяки фонду ми об’єдналися і допомагаємо переселенцям. Кошти збираємо через інтернет, через знайомих. Це не дуже великі кошти, десь 500-700 доларів», – говорить представниця Болгарського благодійного фонду UCCN Галина Салій.

Втім, і такій допомозі переселенці раді.

«Дякую вам дуже, бо без цього ніяк не зможеш протягнути», – каже Ганна Шахнова.

У черзі за допомогою і пані Алла з Харківщини. Щойно жінка згадує, як тікала від обстрілів та власної домівки, у неї перехоплює дух.

«Ой, зараз буду плакати», – засмучується пані Алла.

Опановуючи емоції, додає: «Побомбили балкони, вікна, і ми звідти втекли».

Нині каже: мрія одна.

«Дуже хочеться додому, ми не знаємо, що з нашою квартирою, – жива вона чи не жива. Хочемо, щоб швидше усе скінчилося і настала наша перемога, щоб ми повернулися додому», – ділиться Алла Грибанова.

Переселенці зізнаються: вражені гостинністю та добротою житомирян.

«Нас дуже добре зустріли, нам усюди допомагають. Усюди, куди не прийдеш: речі, продукти, одяг, взуття, гуманітарна допомога від організацій, простих людей, сусідів, нових знайомих», – зізнається Юлія Речкалова.

Поза увагою не лишають у фонді й військових. Для них теж формують продуктові набори. Щоправда, складаються вони здебільшого з консервів та страв швидкого приготування.

«Картопля, тушонка, рибні консерви, печиво. Це булгур, його відкриваєш і їси. Він готовий, з м’ясом, термін зберігання гарний. Також є пасти, паштети. Це ми більше військовим видаємо», – показує склад Леся Морозова.

Потреб і запитів на допомогу багато, тому благодійники закликають небайдужих долучатись до доброї справи.

«Мешканці нашої громади та області можуть звертатись з 9 до 14 у будь-який день, окрім вихідних. Ми приймаємо як канцтовари для ВПО і багатодітних родин, так і продукти харчування. На сьогоднішній день ми дуже потребуємо крупи», – звертається до небайдужих голова правління БО «Український фонд благодійництва».

Нагадаємо, 17 серпня у Житомирі відкрилась благодійна виставка-продаж у театрі ляльок, на якій збирають кошти на потреби ЗСУ.

Матеріал про житомирянок, які створюють унікальні речі, а кошти з їх продажу перераховують на потреби ЗСУ, дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, 11 серпня 2022 року в Житомирі зірка українського боксу Денис Берінчик провів відкрите тренування, щоб збирати кошти на допомогу ЗСУ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: переселенці переселенець благодійна організація БО допомога  
Матеріали по темі