Події

Житомирське управління СБУ завершило досудове розслідування щодо командира взводу бойовиків так званої «днр»

31 August 2022, 18:28

Співробітники Служби безпеки України задокументували протиправну діяльність командира взводу забезпечення так званого «окремого мотострілецького гвардійського (штурмового) «Іловайського» батальйону (більш відомого як «Сомалі»).

Про це 31 серпня повідомляє управління СБУ в Житомирській області.

«Слідчі органів безпеки встановили, що у 2015 році на той час 22-річний уродженець Харцизька з ідейних міркувань вступив до підконтрольного росії незаконного збройного формування під проводом військового злочинця «Гіві». Колишній автомеханік розпочинав «військову кар’єру» з рядового. Проте настільки «геройські» відзначився у боях із українськими військовими підрозділами, що отримав від зіц-«міністра оборони» терорганізації «ДНР» псевдомедаль «за оборону Иловайска» і заприятелював із військовим злочинцем «Гіві». Завдяки приятельським стосункам із ватажком «Сомалі» колишній автомеханік отримав «посаду» командира взводу забезпечення та «звання» старшого лейтенанта», - йдеться у повідомленні.

Крім активного забезпечення бойовиків теругруповання продовольством, військовою амуніцією, озброєнням і боєприпасами, бойовою технікою тощо, його залучають також до проведення військової, стройової та фізичної підготовки «новобранців» і безпосередньо до бойових чергувань.

За злочини проти України слідчі Служби безпеки повідомили зловмиснику про підозру за ч.1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації та сприяння її діяльності) і ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності незаконного збройного формування) Кримінального кодексу України.

Постановою слідчого СБУ підозрюваного оголошено у міжнародний розшук. Рішенням суду стосовно нього заочно обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою. Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті. Документування злочину проводили співробітники Управління СБ України в Житомирській області за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

Як повідомляв Житомир.info, 6 червня 2022 року в Житомирській області СБУ затримала колишнього бойовика «днр», який намагався влаштуватися на службу в ЗСУ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СБУ бойовик днр  
Матеріали по темі