Місто

Фонд гарантування вкладів за 43,5 млн грн продав два приміщення російського банку в центрі Житомира

26 September 2022, 12:17

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб провів два аукціони з продажу приміщень ПАТ «Промінвестбанк», які знаходяться в Житомирі на Новому бульварі: за два приміщення сумарно вторгували 43 млн 555 тис. 559 грн.

Торги за обома лотами відбулися 13 вересня 2022 року.

Зазначимо, що 21 липня Фонд гарантування вкладів фізосіб повідомив про початок продаж активів ПАТ «Промінвестбанк», який держава націоналізує через зв’язки з державою-агресором. До цього, в травні Верховна рада проголосувала за затвердження указу президента щодо рішення РНБО від 11 травня 2022 року «Про примусове вилучення в Україні об'єктів права власності Російської Федерації та її резидентів», в якому, зокрема, йшлося про «Промінвестбанк», 99,772644% акцій якого належать російській держкомпанії «ВЕБ. РФ» (Внєшекономбанк).

Стартова ціна приміщення загальною площею 1 838,8 кв.м, що розташоване за адресою: м. Житомир, бульвар Новий, будинок 5, становила 15 млн 356 тис. 934 грн. На аукціон подали заявки чотири учасники, в результаті торгів ціна збільшилася на 13 мільйонів, найбільше запропонували ТОВ «Жасмин Полісся» (зареєстроване в смт Романів 12.08.2022 року, належить підприємцю, депутату Житомирської облради Ігорю Ходаку, основний вид діяльності – діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування) та ТОВ «Смарт АДВ» (зареєстроване в Житомирі14.06.2016, належить підприємцям Інні та Євгену Яремчукам, основний вид діяльності – надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна).

Переможцем аукціону стало ТОВ «Смарт АДВ» з пропозицією 28 млн 555 тис. 555 грн, що на 5 тис. 555 грн більше, ніж пропозиція ТОВ «Жасмін Полісся».

Стартова ціна приміщення загальною площею 568,3 кв.м, що розташоване за адресою: м. Житомир, бульвар Новий, будинок 7 становила 6 млн 260 тис. 300,4 грн. На аукціон подали заявки шість учасників, ціна під час торгів зросла більш ніж вдвічі. Найвищу ціну запропонувало знову ж таки ТОВ «Жасмин Полісся» Ігоря Ходака та ТОВ «Полісся-Продукт» (зареєстроване в Житомирі 04.11.2002 року, належить підприємцю, депутату Житомирської міської ради Олександру Раковичу, основний вид діяльності – неспеціалізована оптова торгівля продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами).

Переможцем аукціону стало ТОВ «Полісся-Продукт» з пропозицією 15 млн 4 грн, що на 67 копійок більше, ніж пропозиція ТОВ «Жасмін Полісся».

Нагадаємо, на початку вересня стало відомо, що прокуратура передала в Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами три асфальтобетонні заводи білоруських компаній, один із них – у Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, в червні 2022 року за ініціативи СБУ арештовано корпоративні права однієї з найбільших туристичних агенцій TUI, яка належить російському олігарху Олексію Мордашову.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ФГВФО аукціон продаж торги банк приміщення Ходак Яремчук Ракович 
Матеріали по темі