Суспільство

З 25 лютого жителі сіл зможуть обмінювати старі лампи на енергоощадні. Інструкція

24 February 2023, 11:46

З 25 лютого послуга обміну ламп буде доступна не тільки в містах та селищах міського типу, а й у селах.

Про це 23 лютого повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

«Отримати LED-лампи зможуть і мешканці прифронтових сіл Донецької, Луганської, Херсонської, Харківської та Запорізької областей. Мешканці сіл з населенням більше 2 000 людей, можуть подати заяву на обмін через Дію», - йдеться в повідомленні.

Інструкція для обміну ламп:

  • Авторизуйтесь у застосунку «Дія»
  • виберіть Послуги – Обмін лампочок
  • вкажіть контактний номер телефону та відділення Укрпошти
  • зазначте тип та кількість світлодіодних ламп, які бажаєте отримати.

Зауважимо, в населених пунктах, яких немає серед переліку, лампи можна обміняти без попереднього замовлення у застосунку. Для цього зверніться безпосередньо у відділення Укрпошти з паспортом, РНОКПП (реєстраційним номером облікової картки платника податків) та лампами для обміну.

Як повідомляв Житомир.info, 13 грудня 2022 року пресслужба Міністерства економіки анонсувала, що в Україні хочуть зробити для населення безкоштовний обмін ламп розжарювання на нові світлодіодні: ціль – провести заміну 50 млн ламп, закупку близько 30 мільйонів профінансує Єврокомісія.

З 30 січня 2023 можливість обміняти лампочки розжарювання на світлодіодні у відділеннях «Укрпошти» з’явилася, зокрема, Житомирі.

7 лютого 2023 року пресслужба «Укрпошти» повідомила, що обміняти старі лампи на нові енергоощадні за програмою ЄС та Уряду вже можна у всіх міських та селищних відділеннях «Укрпошти».

Станом на 14 лютого, за два тижні з початку програми, українці обміняли у відділеннях «Укрпошти» вже 5 мільйонів жарівок на стільки ж LED-ламп, Житомирська область стала одним із регіонів, де активно міняють старі лампи на енергоощадні: за два тижні жителі «здали» 220 тис. жарівок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лампа Укрпошта електроенергія пошта 
Матеріали по темі