Політика

Два генерал-полковники з фракції «За майбутнє» вирішили достроково скласти мандати депутатів Житомирської облради

4 March 2023, 12:34

Два депутати Житомирської обласної ради Віктор Развадовський та Олександр Савченко вирішили достроково скласти свої депутатські повноваження.

Проєкти рішень сесії про припинення повноважень двох депутатів 3 березня 2023 року оприлюднили на сайті обласної ради.

Заяву про припинення депутатських повноважень голова фракції «За майбутнє» Віктор Развадовський написав 1 лютого.

«У зв’язку зі станом здоров’я та довгостроковим лікуванням я не маю можливості виконувати обов’язки депутата Житомирської обласної ради», - йшлося у заяві Развадовського.

А за кілька днів до цього, 27 січня, Уряд схвалив постанову щодо виїзду посадовців за кордон: можна у відрядження, на лікування, для догляду за дітьми. Це рішення стосується і депутатів місцевих рад.

Член фракції «За майбутнє» і голова депутатської комісії з гуманітарних питань Олександр Савченко заяву про відмову від депутатського мандату написав 13 лютого.

Зауважимо, що на місцевих виборах 2020 року до Житомирської обласної ради було обрано сім депутатів від партії «За майбутнє».

Нагадаємо, обидва депутати є генерал-полковниками міліції у відставці і в перші дні повномасштабного російського вторгнення виїхали в Польщу: мер Житомира Сергій Сухомлин розповідав, що 3 березня 2022 року до Польщі виїхав генерал-полковник Віктор Развадовський, а 4 березня депутат обласної ради, генерал-полковник Олександр Савченко перетнув кордон України в напрямку Польщі.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2019 року екснардеп Віктор Развадовський купив у Польщі земельну ділянку площею 1974 кв.м за 1 млн 656 тис. грн, а e 2020 році добудував будинок у Польщі площею 190 кв.м.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада депутат Развадовський Савченко 
Матеріали по темі