Політика

Депутати Житомирської облради не захотіли позбавити мандатів Развадовського та Савченка

16 March 2023, 11:42

Депутати Житомирської обласної ради не підтримали проєкти рішень про дострокове припинення повноважень депутатів Віктора Развадовського та Олександра Савченка.

Питання розглядали на черговій сесії облради 16 березня 2023 року.

Зокрема, за проєкт рішення про припинення депутатських повноважень голови фракції «За майбутнє» Віктора Развадовського проголосували 14 депутатів.

За позбавлення депутатського мандату члена фракції «За майбутнє», голови комісії з гуманітарних питань Олександра Савченка – 10 депутатів.

«Напевно, депутати з колегами хочуть працювати далі разом», - прокоментував результати голосування в.о. голови обласної ради Володимир Ширма.

На черговій сесії облради присутні 43 депутати з 64, Развадовського та Савченка на засідання немає.

Нагадаємо, в порядку денному сесії обласної ради були проєкти рішень щодо припинення повноважень депутатів з фракції «За майбутнє» Віктора Развадовського (написав заяву 1 лютого) та Олександра Савченка (написав заяву 13 лютого). Обидва депутати є генерал-полковниками міліції у відставці і в перші дні повномасштабного російського вторгнення виїхали в Польщу: мер Житомира Сергій Сухомлин розповідав, що 3 березня 2022 року до Польщі виїхав генерал-полковник Віктор Развадовський, а 4 березня кордон України в напрямку Польщі перетнув депутат обласної ради, генерал-полковник Олександр Савченко. Згодом ці депутати повернулися до України і навіть були присутні на сесії облради 14 липня 2022 року, але на двох наступних сесіях (7 грудня 2022 року та 10 січня 2023 року) їх вже не було.

Як повідомляв Житомир.info, 27 січня 2023 року Уряд схвалив постанову щодо обмеження виїзду посадовців за кордон: можна у відрядження, на лікування, для догляду за дітьми. Це рішення стосується і депутатів місцевих рад. На сесії Житомирської облради 16 березня планують розглянути звернення до Кабінету міністрів щодо зняття цих обмежень для депутатів місцевих рад.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада сесія Развадовський Савченко депутат мандат 
Матеріали по темі