Місто

У Житомирі за майже 3 млн грн від міжнародних партнерів облаштували комунальне приміщення під тимчасове житло для ВПО

19 April 2023, 12:45

У Житомирі за майже 3 млн грн переобладнали комунальне приміщення під тимчасове житло для переселенців. Всі витрати на реалізацію проєкту взяли на себе міжнародні партнери (німецька урядова компанія GIZ в рамках проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ» за підтримки урядів Німеччини та Швейцарської Конфедерації). Про це під час виконкому 19 квітня розповів директор КУ «Агенція розвитку міста» Борис Пахолюк.

«Фактично роботи ми почали в серпні. Вартість усіх будівельних робіт, з проєктно-кошторисною документацією, авторським технічним наглядом складав 2 млн 949 тис. 514 грн. Крім будівельних робіт закупили побутову техніку та меблі. Всі ці роботи і техніка закуплені виключно за кошти міжнародних партнерів», - сказав Борис Пахолюк.

Будівельні роботи та облаштування прихистку для ВПО тривали з серпня по листопад минулого року й на зараз там вже мешкає чотири родини з Херсону, Миколаєва, Авдіївки та Харківщини.

«Ми облаштували сім житлових кімнат. Загальна площа приміщення 240 кв. м. Там на сьогодні проживає чотири сім’ї, загальною кількістю 16 осіб. Всі з дітьми», - коментує директор КУ «Агенція розвитку міста».

Зважаючи на незначну площу соціального житла, ергономічно підходили до облаштування кімнат, аби створити у прихистку максимально комфортні умови для мешканців - зазначає Борис Пахолюк. Зокрема, це стосується й меблів.

«Можу сказати дизайнерські меблі, тому що таких на ринку не було. Ми робили сімейні ліжка - перший поверх двоспальний, другий поверх односпальний, з посиленим каркасом, щоб можна було і дорослому спати на другому поверсі. Ми розуміємо, що приїдуть сім'ї з великою кількістю речей, які потрібно кудись дівати. Тому ми намагалися максимально ефективно використовувати простір, меблі з шухлядами і шафами, куди можна складати речі», - додає директор КУ «Агенція розвитку міста».

Поки що, за рішенням виконкому, прихисток перебуватиме на балансі ЖЕКу №6. В подальшому об’єкт планують передати Житомирському міському центру соціальних служб.

Нагадаємо, у Житомирській громаді зареєстровано понад 12 тисяч переселенців. Серед них є діти, пенсіонери та люди з інвалідністю, але більшість – це працездатні особи.

Як повідомляв Житомир.info, 1 червня 2022 року директор КУ «Агенція розвитку міста» Борис Пахолюк розповідав, що у Житомирі комунальне приміщення переобладнають під тимчасове житло для вимушених біженців та інших людей, які потребують прихисток. Зазначалося, що реалізація проєкту відбуватиметься за рахунок спонсорських коштів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: житло ВПО переселенець Пахолюк 
Матеріали по темі