Події

Розмитнювали автівки за нульовою ставкою за окрему плату: трьом інспекторам із Житомирської митниці повідомили про підозру

14 June 2023, 15:19

ДБР повідомило про підозру трьом митникам з Житомирщини, які протиправно розмитнили автівки на 1 мільйон гривень.

Про це 14 червня повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

«Працівники ДБР повідомили про підозру трьом головним державним інспекторам Житомирської митниці, які незаконно застосували вже скасовані Верховною Радою податкові преференцію при розмитненні 9 автомобілів. 1 липня 2022 року, у день відновлення митних платежів при ввезенні транспортних засобів, посадовці за окрему плату від імпортерів оформили 9 автомобілів для ввезення в Україну за нульовою ставкою. Таким чином держава недоотримала близько 1 млн гривень податків», - йдеться в повідомленні.

Троє державних інспекторів підозрюються у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Досудове розслідування триває, вивчаються всі деталі злочину та можлива участь інших посадовців митниці.

Процесуальне керівництво здійснює Житомирська обласна прокуратура.

Як повідомляв Житомир.info, 31 березня 2023 року наприкінці березня 2023 року працівники ДБР провели ряд обшуків на Житомирській митниці у межах розслідування фактів «нульового розмитнення» авто вже після скасування депутатами цієї опції: викрили чергову схему зловживань. Як з’ясувалося, до злочинної схеми було залучено щонайменше 8 службових осіб митниці, у тому числі керівного складу, вони за окрему плату оформлювали ввезені автомобілі за нульовою ставкою, зазначалося, що бюджет втратив понад 2 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: митниця ДБР розмитнення підозра 
Матеріали по темі