Суспільство

У Бердичеві знову зустрічали потяг, яким прибули переселенці з Донеччини

15 June 2023, 12:45

У Бердичів Житомирської області 15 червня зустріли черговий евакуаційний потяг із Донеччини.

Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області.

«Сьогодні вранці до м. Бердичів прибув черговий поїзд із переселенцями зі східних регіонів України. Спільно з рятувальниками на вокзалі були присутні представники органів влади, психологи ДСНС, поліцейські, представники благодійної організації «Карітас України» та Товариства Червоного Хреста України», – йдеться у повідомленні.

Цього разу до Житомирщини приїхало 9 внутрішньо переміщених осіб, з них одна дитина та одна людина з обмеженими можливостями.

Зазначається, що у залі очікування люди змогли трохи відпочити після поїздки, поспілкуватися з психологами ДСНС. Там же вони отримали грошову допомогу від держави. Кожен охочий зміг підкріпитися гарячою їжею, а також випити чаю чи кави.

Далі рятувальники доправили людей до автобуса, призначеного для подальшого транспортування їх до місця тимчасового проживання.

«Вимушених переселенців розселили на території Житомирської області. Зокрема, шістьом надали тимчасовий прихисток в Чуднівській територіальній громаді. Один чоловік вирушив до м. Київ на самопоселення. А батько з 14-річною дочкою залишилися безпосередньо у Бердичеві, оскільки нещодавно сюди виїхав з матірʼю її хлопець, який і зустрів свою другу половинку зі сльозами на очах та теплими обіймами щастя», – розповідають рятувальники.

Як повідомляв Житомир.info, з 18 квітня 2023 року евакуація цивільних мешканців Донеччини проводиться до Житомирської області. 19 квітня першим потягом до Житомирської області прибули 26 жителів Донеччини, яких евакуювали з районів активних бойових дій та розмістили на території Андрушівської громади. Вранці 23 квітня 2023 року до Бердичева прибув ще один потяг з 58 евакуйованими особами з Донецької області, їх доставили до Гришковецької територіальної громади. 27 квітня до Бердичева прибув третій евакуаційний потяг із 13 жителями Донеччини, переселенці будуть розміщені на території Волицької громади.

1 травня до Житомирської області прибув четвертий евакуаційний поїзд з Донеччини: ним приїхали 45 переселенців, яких розмістять в Романівській та Чуднівській територіальних громадах.

5 травня на пероні Бердичівського вокзалу волонтери, поліція, представники органів влади та уповноваженого з прав людини, соціальні служби, рятувальники та психологи зустріли п’ятий евакуаційний потяг, який привіз 13 дорослих, 7 дітей, 3 котів та собаку з Донеччини.

9 травня у Бердичів прибув уже шостий потяг, в якому вимушені переселенці виїхали у пошуках прихистку від війни. Того разу Житомирщина прийняла 33 особи, серед яких 10 дітей. Усі – з Донеччини.

13 травня до залізничного вокзалу в Бердичівській громаді прибув сьомий поїзд із переселенцями зі східних регіонів України: приїхала 51 людина, серед них – 19 дітей.

17 травня до Бердичева прибув восьмий потяг із вимушеними переселенцями із Донеччини. Тоді на Житомирщину прибули шестеро осіб.

21 травня у Бердичів прибув дев’ятий поїзд із 18 евакуйованими з Донеччини, серед яких 1 дитина та 1 особа з інвалідністю.

25 травня на Житомирщину приїхав десятий евакуаційний потяг, яким з районів бойових дій приїхав 21 житель Донеччини, з них 11 – діти.

30 травня ще 22 вимушені переселенці з Донеччини прибули потягом у Бердичів – Житомирщина зустріла одинадцятий евакуаційний потяг.

3 червня у Бердичеві зустріли черговий евакуаційний потяг, яким прибули вимушені переселенці з Донеччини. Цього разу приїхали семеро людей. Частина з них залишилася в області, інші – поїхали далі.

7 червня до Житомирщини у пошуках прихистку прибули ще 14 внутрішньо переміщених осіб.

11 червня зі сходу України на Житомирщину прибули 30 вимушених переселенців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: евакуація Донецьк Бердичів потяг поїзд переселенець біженець ВПО  
Матеріали по темі