Місто

Кілька громадян звернулися до суду з вимогою скасувати рішення Житомирської міської ради про демонтаж ліцею №25

13 July 2023, 15:02

Житомирський окружний адміністративний суд зараз розглядає кілька справ за позовами громадян щодо скасування рішення Житомирської міської ради про списання і демонтаж зруйнованого ліцею №25.

Ухвалою суду від 28 червня було відкрите провадження за позовом Хоменка Олександра Петровича до Житомирської міської ради про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії.

«ОСОБА_1 звернувся до Житомирського окружного адміністративного суду із позовом, в якому просить: визнати протиправним та скасувати рішення Житомирської міської ради від 23.02.2023 №700 про надання дозволу на списання та демонтаж будівлі Ліцею № 25 міста Житомира», - зазначається в ухвалі.

Судове засідання по цій справі призначене на 21 липня 2023 року.

Ухвалою суду від 29 червня було відкрите провадження за позовом Духніча Володимира Володимировича до Житомирської міської ради про визнання протиправним та скасування рішення.

«До Житомирського окружного адміністративного суду звернувся ОСОБА_1 із позовом до Житомирської міської ради майдан про визнання протиправним та скасування рішення, з підстав протиправного надання дозволу на списання та демонтаж ліцею», - зазначається в ухвалі.

Судове засідання по справі призначене на 18 липня 2023 року.

Ухвалою від 29 червня було відкрите провадження за позовом Бевзо Лесі Казимирівни до Житомирської міської ради про визнання протиправним та скасування рішення.

«До Житомирського окружного адміністративного суду звернулася ОСОБА_1 із позовом до Житомирської міської ради про визнання протиправним та скасування рішення, з підстав протиправного надання дозволу на списання та демонтаж ліцею», - йдеться в ухвалі.

Судове засідання за цим позовом призначене на 18 липня 2023 року.

Скриншот з сайту суду

Доповнення: в коментарях до цієї новини на нашій Facebook-сторінці оприлюднили пояснення, що позови до суду подали батьки учнів зруйнованого ліцею, в яких є висновок про те, що будівля підлягає відновленню і демонтаж не потрібен.

Коментарі однієї із позивачів

Нагадаємо, на сесії Житомирської міської ради 23 лютого 2023 року депутати проголосували за виділення коштів на демонтаж зруйнованого ворожими обстрілами ліцею №25: в програмі на демонтаж ліцею закладено 9,5 млн грн, на сесії виділили з бюджету 3 млн грн, а іншу суму додадуть після проведення тендеру на роботи з демонтажу будівлі. 14 березня управління капітального будівництва уклало договір на розроблення проєктно-технологічної документації з демонтажу будівлі ліцею №25: за 99 тис. 897,96 грн ТОВ «Еліт Проект Груп» до 28 квітня 2023 року мало розробити проєкт.

14 травня УКБ провело тендер на демонтаж будівлі ліцею № 25 за адресою: м. Житомир, вул. Мала Бердичівська, 18 з очікуваною вартістю 18 млн 599 тис. 049,60 грн, де переможцем стало житомирське ПП «Елітбуд-1» з пропозицією 8 млн 956 тис. 482 грн, але через більш ніж місяць після проведення тендеру договір з переможцем так і не уклали, бо інші учасники закупівлі подали скарги. Станом на 13 липня 2023 року тендер перебуває в стані «пропозиції розглянуті»: 20 червня було оприлюднене повідомлення про намір укласти договір з ПП «Елітбуд-1», але самого договору на «Прозорро» ще немає.

Який вигляд мав житомирський ліцей №25 на початку травня 2023 року, більш ніж через рік після влучання російської ракети, дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, приблизно о 8 ранку 4 березня 2022 року в центрі Житомира російські окупанти обстріляли з повітря школу. Рятувальники евакуювали зі зруйнованої будівлі ліцею № 25 на Малій Бердичівській 5 людей, за попередніми даними внаслідок потрапляння боєприпасу жертв і постраждалих немає. Відео наслідків авіаудару по ліцею – тут. За фактами обстрілу житомирського ліцею № 25 прокуратура розпочала розслідування у кримінальному провадженні за фактами порушення законів і звичаїв війни збройними силами РФ (ст. 438 КК України).

За висновками фахівців, будівля не підлягає відновленню, тому для учнів ліцею №25 до 1 вересня 2022 року знайшли інші приміщення для навчання. Під час засідання міськвиконкому 1 лютого 2023 року мер Житомира Сергій Сухомлин повідомив, що кошти на демонтаж ліцею №25 виділять з міського бюджету, а демонтаж не робили раніше, бо чекали, що держава дасть цільові кошти на проведення таких робіт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліцей №25 демонтаж суд тендер ліцей  
Матеріали по темі