Суспільство

Житомирські рятувальники показали, як допомагають з водою жителям Нікополя, які постраждали від наслідків підриву Каховської ГЕС

19 July 2023, 12:31

Вже другий тиждень рятувальники Житомирщини перебувають у м. Нікополь Дніпропетровської області, допомагаючи населенню, яке постраждало від наслідків цинічного підриву росіянами Каховської ГЕС. Такий екологічний злочин позбавив місцеве населення одного з найцінніших та найнеобхідніших ресурсів у світі — води.

Про це 18 липня повідомила пресслужба ГУ ДСНС у Житомирській області.

«Наші рятувальники від раннього ранку до пізнього вечора підвозять людям технічну воду. Автівка, яка може вивезти 18 т води, щодня курсує від водосховища до трьох різних точок Нікополя. Завдання різні - інколи хлопці працюють безпосередньо на роздачі води, інколи заливають в бочки для загального користування. Загалом вдається надати людям близько 130 м³ води за добу. Та, окрім такої бажаної водички, юні нікопольці не втрачають можливості поспілкуватися з рятувальниками Житомирщини, посидіти за кермом спецавтівки і пофоткатися», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 12 липня пресслужба житомирського водоканалу розповідала, як водії підприємства протягом двох тижнів допомагали Нікополю після підриву Каховської ГЕС.

Розповідь житомирських волонтерок Лєни Дарк і Ека Хатіашвілі про свою поїздку 6 червня в підтоплені райони Херсонщини та Миколаївщини читайте тут.

Як повідомляв Житомир.info, надвечір 6 червня 2023 року на позачерговій сесії Житомирської міської ради ухвалили рішення про виділення 1 млн грн субвенції для Херсонщини, частина якої затоплена через підрив Каховської ГЕС. З Житомира на Херсонщину 8 червня доставили понад сотню мотопомп, потужний насос з генератором, а також харчі і воду. 12 червня з Житомирської області ще відправили майже 80 тонн допомоги для постраждалих жителів Херсонщини.

А 15 червня 2023 року виконавчий комітет Житомирської міської ради дозволив передати у тимчасове користування місту Нікополю Дніпропетровської області автоцистерну на період ліквідації наслідків руйнування Каховської ГЕС.

Станом на 20 червня 2023 року за два тижні Житомирщина відправила 30 вантажівок допомоги жителям Херсонської області, які постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС.

Як житомиряни збирали допомогу Херсонщині дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС рятувальник порятунок допомога Нікополь 
Матеріали по темі