Місто

Зруйновану будівлю ліцею в центрі Житомира огородять парканом, бо поки не можуть знести

24 July 2023, 17:21

Зруйновану будівлю ліцею №25 в центрі Житомира огородять парканом.

Таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні міськвиконкому 24 липня.

«Просимо визначити необхідним заходом встановлення огорожі навколо нашої будівлі за адресою: вул.Мала Бердичівська, 18, тобто нашого Житомирського ліцею №25. Директору Івану Денисюку необхідно підготувати технічні розрахунки і технічне завдання для проведення закупівлі будівельних матеріалів і здійснити контроль процесу облаштування огорожі», - сказала заступниця директора департаменту освіти Світлана Ковтуненко.

Мер Сергій Сухомлин уточнив, що через департамент освіти буде фінансування даного заходу.

«Я маю надію, що найближчим часом там з’явиться огорожа. Ми планували знесення, але поки що це відкладається. Тому нам потрібно поставити огорожу, щоб діти там просто не лазили. Але дітям буде нескладно перелізти через цей паркан, але трохи ускладнить. Ми вже там вішали плакати «Хто тут лазить – той москаль», але не працює. Паркан буде додатковим заходом безпеки», - зауважив Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, батьки учнів зруйнованого російським авіаударом в березні минулого року ліцею №25 наприкінці червня цього року звернулися до суду, щоб скасувати рішення міської ради про демонтаж будівлі, бо впевнені, що її можна відновити: для забезпечення позовних вимог суд ухвалив рішення про заборону демонтажу ліцею до завершення судового процесу.

Як повідомляв Житомир.info, приблизно о 8 ранку 4 березня 2022 року в центрі Житомира російські окупанти обстріляли з повітря школу. Рятувальники евакуювали зі зруйнованої будівлі ліцею № 25 на Малій Бердичівській 5 людей, за попередніми даними внаслідок потрапляння боєприпасу жертв і постраждалих немає. Відео наслідків авіаудару по ліцею – тут. За висновками фахівців, будівля не підлягає відновленню, тому для учнів ліцею №25 до 1 вересня 2022 року знайшли інші приміщення для навчання. Під час засідання міськвиконкому 1 лютого 2023 року мер Житомира Сергій Сухомлин повідомив, що кошти на демонтаж ліцею №25 виділять з міського бюджету, а демонтаж не робили раніше, бо чекали, що держава дасть цільові кошти на проведення таких робіт.

На сесії Житомирської міської ради 23 лютого 2023 року депутати проголосували за виділення коштів на демонтаж зруйнованого ворожими обстрілами ліцею №25: в програмі на демонтаж ліцею закладено 9,5 млн грн, на сесії виділили з бюджету 3 млн грн, а іншу суму додадуть після проведення тендеру на роботи з демонтажу будівлі. 14 березня управління капітального будівництва уклало договір на розроблення проєктно-технологічної документації з демонтажу будівлі ліцею №25: за 99 тис. 897,96 грн ТОВ «Еліт Проект Груп» до 28 квітня 2023 року мало розробити проєкт.

14 травня УКБ провело тендер на демонтаж будівлі ліцею № 25 за адресою: м. Житомир, вул. Мала Бердичівська, 18 з очікуваною вартістю 18 млн 599 тис. 049,60 грн, де переможцем стало житомирське ПП «Елітбуд-1» з пропозицією 8 млн 956 тис. 482 грн, але через більш ніж місяць після проведення тендеру договір з переможцем так і не уклали, бо інші учасники закупівлі подали скарги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліцей №25 демонтаж виконком паркан Ковтуненко ліцей Сухомлин 
Матеріали по темі