Місто

В Житомирі родина переселенців отримала від міської ради тимчасове житло, виїхала за кордон і здала квартиру в оренду

2 August 2023, 12:39

В Житомирі родина переселенців в лютому цього року отримала від міської ради квартиру для тимчасового проживання, але згодом виїхала за кордон, а житло здала в оренду.

Про це говорили на засіданні міськвиконкому 2 серпня під час розгляду питання про дострокове припинення права на користування житловим приміщенням з фонду житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб та зняття з обліку громадян, що потребують житла для тимчасового проживання.

«Даним проєктом рішення пропонується достроково припинити право на користування двокімнатною квартирою сім’ї внутрішньо переміщених осіб, яка одержала в тимчасове користування квартиру (на вул.Саєнка) в лютому цього року. Вони виїхали за кордон і примудрилися здати в оренду це житло. Тому пропонується припинити достроково право на користування і розірвати договір», - пояснила начальниця відділу по обліку та розподілу жилої площі міської ради Надія Сидун.

На виконкомі також ухвалили рішення про надання цієї квартири іншій родині переселенців. Надія Сидун зауважила, що три родини ВПО, які були першими в рейтинговому списку на отримання тимчасового житла, з різних причин відмовилися, квартиру нададуть багатодітній родині з Луганської області, яка переїхала до Житомира в 2022 році, а їх старший син – учасник бойових дій.

Після засідання виконкому в коментарі Житомир.info Надія Сидун розповіла, що на балансі Житомирської міської ради є шість квартир для тимчасового проживання внутрішньопереміщених осіб, які були придбаних за державні кошти кілька років тому.

«З шести квартир в 2019 році був створений тимчасовий житловий фонд для внутрішньопереміщених осіб. Деякі люди виїжджають, пишуть заяви і знімаються з обліку, бо виїхали за кордон і досі знаходяться там. Потім туди по рейтингу заселяються інші сім’ї. Щодо квартири на Саєнка, то сім’я ВПО, яка заселилася туди в лютому, виїхала за кордон, здала цю квартиру в оренду іншим переселенцям і отримувала від них гроші за оренду. Ми навіть подумати не могли, що таке можливо, бо при заселенні укладається договір, в якому прописано, що неможна туди самостійно підселяти чи заселяти навіть інших членів сім’ї, лише за згодою міської влади. В договорі прописується, хто має право на проживання, це тимчасове житло, яке надається в користування на один рік», - наголосила Надія Сидун.

Вона також повідомила, що родина, яка «орендувала» тимчасове житло, вже звільнила квартиру і стала на облік – чекатиме своє черги на заселення.

Як повідомляв Житомир.info, у листопаді 2019 року на житло для шести родин переселенців, які мешкають у Житомирі, Уряд виділив 1,8 млн грн. На умовах співфінансування з державного та місцевого бюджетів влада Житомира в грудні цього ж року купила одну однокімнатну, три двокімнатні та одну трикімнатну квартири для тимчасового проживання переселенців. Ключі від квартир родинам урочисто вручили на засіданні міськвиконкому 20 січня 2020 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: житло переселенці ВПО виконком оренда Сидун квартира  
Матеріали по темі