Місто

Трьом родинам переселенців, які мешкали у готелі «Житомир», надали новопридбані квартири для тимчасового проживання

15 January 2020, 13:47

У грудні 2019 міська рада на вторинному ринку придбала п’ять квартир у Житомирі, які призначалися для тимчасового проживання переселенців. Загалом придбали одну однокімнатну, три двокімнатні та одну трикімнатну квартири.

На засіданні міськвиконкому 15 січня ці квартири включили до фонду житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб у місті Житомирі та прийняли рішення про надання цих житлових приміщень родинам переселенців для тимчасового проживання.

«У грудні місяці було придбано п’ять квартир за рахунок співфінансування з державного і міського бюджетів. Це одна трикімнатна квартира, одна однокімнатна і три двокімнатні квартири. Проєктом рішення пропонується включити їх до житлового фонду для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб у місті Житомирі», - розповіла на засіданні виконкому начальник відділу по обліку та розподілу жилої площі міськради Надія Сидун.

У додатку до проєкту рішення виконкому про включення жилих приміщень до фонду житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб у м. Житомирі, опублікованому 9 січня на сайті міськради, міститься перелік придбаних квартир, які пропонується включити до відповідного фонду.

Наступним рішенням виконком 15 січня погодив надання цих квартир для тимчасового проживання родинам переселенців.

«Було розглянуто на засіданні житлової комісії з питань надання житлових приміщень для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб питання розподілу та надання житлових приміщень, віднесених до даного фонду, внутрішньо переміщеним особам, які перебувають на обліку для одержання такого житла. Комісія рекомендувала надати ці квартири у тимчасове користування, строком до 1 року, без реєстрації, адже саме так передбачено постановою Кабміну. Квартири розподілені відповідно до рейтингу», - доповіла Надія Сидун.

Заступниця міського голови Світлана Ольшанська уточнила, що п’ять нещодавно придбаних квартир розподілили згідно з рейтингом між родинами переселенців. З цих п’яти родин, які отримали житлові приміщення для тимчасового проживання, три сім’ї, які мешкали у готелі «Житомир».

Нагадаємо, у листопаді 2019 на житло для шести родин переселенців, які мешкають у Житомирі, уряд виділив 1,8 млн грн. На початку грудня у міськраді повідомили, що одна з родин переселенців, яка мешкає у готелі «Житомир», потрапила до рейтингу тих, які отримають тимчасове житло.

5 грудня на засіданні виконкому прийшла Жанна Чичирко – жінка просила допомоги, бо її родина кілька місяців живе у готелі «Житомир», де немає води і тепла.

Як повідомляв Житомир.info, 6 червня 2019 року на сесії міськради депутати одноголосно дозволили «Фаворит Компані» за 60 мільйонів викупити готель «Житомир». А 24 липня 2019 року для переселення людей з готелю «Житомир» з міського бюджету виділили компенсацію в розмірі 825 тис. грн за оренду житла та разову допомогу на проживання в гуртожитку. 6 серпня мер Житомира Сергій Сухомлин у соцмережі розмістив допис, у якому прокоментував ситуацію з виселенням внутрішньо переміщених осіб з проданого на аукціоні готелю «Житомир».

7 серпня виконком погодив зміни до міської програми соціального захисту населення, аби створити у Житомирі фонд житла для внутрішньо переміщених осіб. Завдяки цьому рішенню найбільш незахищені категорії переселенців за деякий час зможуть безкоштовно отримати квартири. Директор департаменту соціальної політики Вікторія Краснопір тоді зазначала, що рішенням «передбачається доповнення програми соціального захисту населення пунктом, який стосується формування фонду для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, оскільки існує постанова Кабміну, яка передбачає здійснення цього шляхом співфінансування з місцевого та державних бюджетів – 50% на 50%».

24 жовтня 2019 року у Житомирській міській раді відбулась чергова зустріч з двома родинами переселенців, які відмовлялися покидати готель «Житомир», котрий уже кілька місяців як проданий з аукціону новому власнику. Тоді Вікторія Краснопір зазначила, що за те, що готель вчасно не передали новому власнику, міська рада має сплатити «неустойку» і відшкодувати витрати на комунальні послуги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: житло квартира переселенці готель  
Матеріали по темі