Місто

У Житомирі прокуратура хоче з орендованого приміщення виселити кафе біля фонтану на Михайлівській

8 August 2023, 18:41

Заступника керівника Житомирської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Житомирської обласної ради подав позов до Малого приватного підприємства «Іоланта» про розірвання договору оренди та зобов’язання повернути нерухоме майно в центрі Житомира.

Господарський суд Житомирської області ухвалою від 1 серпня 2023 року відкрив провадження у справі за позовом прокуратури.

Прокуратура вимагає розірвання договору оренди нерухомого майна від 30.05.2012 та повернення територіальним громадам сіл, селищ, міст Житомирської області в особі уповноваженого органу прибудованих нежитлових приміщень загальною площею 72,7 кв.м на вул. Бориса Лятошинського, 2.

«В обґрунтування позовних вимог заступник прокурора посилається на те, що орендарем всупереч договору оренди №5698 від 30.05.2012 та Закону України «Про оренду державного та комунального майна», без згоди власника нерухомості, здійснено реконструкцію об`єкта оренди, у результаті чого змінено стан орендованого майна (змінено його площу та геометричні розміри). Дане порушення є істотним, оскільки порушує встановлені договором очікування власника на збереження орендованого майна у стані, в якому здійснено його передачу. За вказаних обставин, наявні підстави для розірвання договору оренди нерухомого майна №5698 від 30.05.2012 в судовому порядку», - йдеться в ухвалі.

Скриншот з ухвали суду

Нагадаємо, обласна рада в 2020 році збиралася надати згоду приватному підприємству «Іоланта» на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого приміщення на вул. Лятошинського, 2 (біля фонтану на вулиці Михайлівській): відповідний проєкт рішення сесії був оприлюднений 26 лютого, потім його з сайту облради прибрали й оприлюднили знову 1 червня.

Питання було у порядку денному сесії Житомирської облради, яка проходила 25 червня 2020 року, але під час голосування «за» були 30 депутатів, «проти» – 4, утримались – 4, не голосували – 17. Рішення не прийняте, бо для ухвалення необхідно мінімум 33 голоси. Це була передостання сесія обласної ради 7-го скликання, нова каденція депутатів це питання не розглядала, хоча 10 грудня 2020 року відповідний проєкт рішення знову був оприлюднений.

Мале приватне підприємство «Іоланта» було зареєстроване в Житомирі в лютому 1992 року, статутний капітал – 100 гривень, власник та керівник МПП – Бадалян Любов Володимирівна. Офіційна адреса закладу – вул. Михайлівська, 6.

Як повідомляв Житомир.info, в липні 2023 року прокуратура в інтересах держави в особі Житомирської міської ради звернулася до суду з позовом до двох ФОП щодо звільнення земельної ділянки шляхом знесення павільйонів на вул.Перемоги, 89 в Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура суд кафе Михайлівська приміщення оренда Лятошинського облрада 
Матеріали по темі