Влада

Цього року всеукраїнський забіг «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України» проходитиме лише онлайн

25 August 2023, 09:23

Щорічний Всеукраїнський забіг «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України», який проводиться за сприяння Міністерства у справах ветеранів України до Дня пам'яті Захисників України (29 серпня), цьогоріч проходитиме виключно в онлайн форматі.

Про це 23 серпня повідомила пресслужба Мінветеранів.

«Таке рішення прийнято організаційним комітетом забігу з огляду на важливість забезпечення безпеки учасників та дотримання безпекових рекомендацій. Цього року до участі у забігу «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України» зареєструвалась рекордна кількість бажаючих вшанувати пам'ять наших Захисників і Захисниць. Ми розуміємо, наскільки важливим є збиратися разом для вшанування наших Героїв, тому ми пропонуємо долучитися до створення незабутнього віртуального досвіду забігу. Ви зможете приєднатися до забігу з будь-якого куточка світу, дотримуючись необхідних заходів безпеки», - йдеться у повідомленні.

Як приєднатися до забігу:

Оберіть маршрут. Виберіть місце для свого забігу. Це може бути ваш локальний парк, навколишні вулиці чи навіть бігова доріжка. Традиційно передбачено три дистанції: 2, 5 та 10 кілометрів.

Виконайте забіг. Перегляньте наші поради про те, як виконати свій забіг в безпечних умовах. Ви можете використовувати пульсометри, бігові додатки або годинники для відстеження своїх досягнень.

Фото та відео. Після забігу зробіть фотографії чи відео та поділіться ними нашими соціальними мережами з хештегом #БіжуЗаГероя_2023 і #забіг2023.

Група учасників забігу у Facebook https://www.facebook.com/groups/Zabig2018KyivAtoOos

Нагадаємо, 11 липня Кабінет міністрів затвердив план заходів з відзначення у 2023 році Дня пам’яті захисників України, яким, зокрема, було передбачене проведення 26 серпня щорічного забігу в пам’ять про загиблих воїнів «Шаную воїнів, біжу за героїв України».

Як повідомляв Житомир.info, всеукраїнський забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» був започаткований у 2018 році, 29 серпня 2019 року вшановували загиблих воїнів і близько 500 житомирян долучилися до забігу пам’яті Героїв України. 29 серпня 2020 року на Смолянському кладовищі вшановували пам’ять загиблих військових, а забіг через карантинні обмеження не проводили. У 2021 році 28 серпня більше сотні учасників долучилися до забігу під назвою «Шаную воїнів, біжу за героїв України» (про це – у фоторепортажі та відеосюжеті). В 2022 році у Житомирі забіг проводили 24 серпня, на День Незалежності, онлайн.

В 2019 році в Україні вперше відзначали День пам'яті військовослужбовців, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України: указ про День пам`яті захисників 28 серпня підписав президент Володимир Зеленський.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День пам'яті акція Шаную воїнів біжу за Героїв України забіг Мінветеранів 
Матеріали по темі