Події

У селі Житомирського району через кинутий недопалок на суху траву згоріли сарай, сіновал та дах господарської будівлі

30 September 2023, 13:43

У селі Рудня-Пошта Тетерівської територіальної громади Житомирського району 29 вересня сталася пожежа, внаслідок якої згоріла покрівля господарської будівлі, сарай та сіновал.

Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС у Житомирській області.

«29 вересня о 17:16 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення від селянина про пожежу на території приватного домогосподарства у с. Рудня-Пошта Тетерівської територіальної громади Житомирського району, де тривалий час ніхто не проживав. На момент прибуття рятувальників було встановлено, що вогонь встиг знищити покрівлю господарської будівлі, сіновал та сарай. Існувала загроза поширення полум'я на житловий будинок та ще один сарай, розташовані неподалік від осередку пожежі. Для гасіння залучалося два відділення бійців ДСНС. Їх зусиллями о 18:14 пожежу локалізовано, а о 20:25 ліквідовано. Врятовано від повного знищення господарську будівлю та не допущено розповсюдження полум’я на зазначені оселю та сарай. Ймовірно, через кинутий недопалок по сухому трав’яному настилу вогонь швидко перекинувся на будівлі», - йдеться в повідомленні.

Загалом минулої доби вогнеборці ліквідовували 15 загорянь в екосистемах, під час яких вогнем пройдено понад 13,5 га сухої рослинності.

Внаслідок усіх пожеж, що зареєстровані упродовж доби, загиблих та травмованих не виявлено. Причини загорянь встановлюються.

Нагадаємо, 23 вересня у Ружинській громаді Житомирської області рятувальники виявили чоловіка, який випалював залишки рослинності. На палія був складений протокол.

Як повідомляв Житомир.info, 14 вересня 2023 року у Житомирській області через кинутий недопалок вигоріло 2 га сухостою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальник 
Матеріали по темі