Події

У селі Житомирської області чоловік облив будинок знайомої бензином та підпалив

30 October 2023, 16:02

У Чижівській громаді кілька місяців тому горів житловий будинок. Правоохоронці з’ясували причину займання: односелець потерпілої підпалив будинок, попередньо обливши помешкання бензином.

Про це 30 жовтня повідомила пресслужба Звягельського районного відділу поліції.

«Кілька місяців тому до поліції надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку, що сталася в одному з сіл Чижівської громади. У результаті оселя стала непридатною для проживання, адже вогнем частково було знищено кілька кімнат та меблі. За висновками працівників ДСНС, причиною загоряння став умисний підпал», - йдеться у повідомленні.

Відтак поліцейські розпочали досудове розслідування та встановлення причетного до події.

Провівши низку заходів, правоохоронці з’ясували, що правопорушення вчинив 60-річний односелець потерпілої. Чоловік свою провину визнав. Він розповів, що таким чином хотів помститися, адже того дня вони посварилися. Тож він підпалив помешкання, попередньо обливши його бензином.

Отримавши відповідні висновки фахівців, днями поліцейські оголосили чоловікові про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) КК України. Нині обвинувальний акт скеровано до суду.

За чинним законодавством обвинуваченому за такі дії може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 10 років.

Нагадаємо, 30 жовтня у Радомишлі в цокольному поверсі одноповерхового цегляного будинку сталася пожежа. Сусід надав першу домедичну допомогу постраждалому, чоловік у лікарні.

Як повідомляв Житомир.info, 29 жовтня 2023 року у Житомирі рятувальники ліквідували пожежу в багатоповерхівці. У кімнаті загорілась шафа, ймовірно, через коротке замкнення в електроподовжувачі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС пожежа будинок оселя вогонь рятувальник бензин підпал конфлікт 
Матеріали по темі