Суспільство

Через негоду житомирські рятувальники викачували воду з приватних будинків та прибирали повалені дерева

5 November 2023, 12:49

Рятувальники Житомирської області 6 разів надавали допомогу населенню у різноманітних нестандартних ситуаціях.

Про це 5 листопада інформує ГУ ДСНС України у Житомирській області.

«5 листопада об 02:55 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що необхідна допомога рятувальників у відкачуванні води з приватного домогосподарства в м. Бердичів.По прибуттю за вказаною адресую з’ясувалося, що через опади у вигляді дощу затоплено подвір’я й внутрішні приміщення будинку. За допомогою мотопомпи рятувальники відкачали з обійстя орієнтовно 50 куб. м води. Подібні аварійні роботи проводились і в одному з приватних домоволодінь м. Коростишева Житомирського району. Там з підвального приміщення будинку рятувальники відкачали 15 куб. м води», - йдеться в повідомленні.

До того ж, на автошляхах поблизу с. Рея Лугинської громади Бердичівського району та с. Веселівка Ушомирської громади Коростенського району бійці ДСНС розрізали та прибрали на узбіччя два дерева, повалені сильними поривами вітру.

«Також учора в с. Радогоща Лугинської громади Коростенського району бійців ДСНС надавали допомогу медикам, які їхали на виклик, а їх автомобіль застряг на бездоріжжі. За допомогою тросу та пожежного авто рятувальники відбуксирували «карету» швидкої з бездоріжжя на дорогу. Вже там медики змогли продовжити рух далі», - повідомляють рятувальники.

Внаслідок усіх пригод загиблих та травмованих не має.

Нагадаємо, 4 листопада ДСНС України попереджала про погіршення погодніх умов у Житомирській області.Вдень у Житомирі цього ж дня розпочався дощ, який ввечері перетворився у зливу. Внаслідок опадів затопило кілька вулиць міста, з-поміж них і ділянку вулиці Гоголівської (від Хлібної до Князів Острозьких), на якій влітку цього року робили поточний ремонт за майже 4 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, 28 жовтня 2023 року вирувала справжня негода: у Житомирській області через сильні пориви вітру оголосили помаранчевий рівень небезпеки. Рятувальники з самого ранку ліквідовували наслідки негоди. Вітер пошкодив електромережі, світлофори та прапор на майдані Соборному. Крім того,1256 населених пунктів та понад 200 тисяч споживачів частково або повністю залишилися без електропостачання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС негода наслідки негоди рятувальники повалені дерева вода  
Матеріали по темі