Влада

Депутатка натякала на завищені ціни при купівлі модульних укриттів для Житомира, мер обіцяв розібратись

9 November 2023, 16:29

Для Житомира у 2023 році закупили 6 модульних укриттів, на які з міського бюджету спрямували майже 13 млн грн. На черговій сесії міської ради 9 листопада депутатка запропонувала вивчити тендерну документацію, щоб порівняти ціни, за якими купують подібні укриття в інших містах.

«Хочу зараз передати вам документи, це ті документи, які доступні сьогодні абсолютно всім, всі депутати можуть подивитися в «Прозорро» на інформацію, яка є про закупівлю бетонних укриттів. Хочу передати вам, тому що дуже сподіваюся, що ви не всю інформацію знаєте, а тут така різниця між тендерною документацією і технічними умовами щодо закупівель між житомирськими комунальними підприємствами та, наприклад, Бучанською радою. І ціни, за які закупила Бучанська і Житомирська ради. А на рахунок оснащення, я думаю, що ви взагалі й всі інші будуть здивовані до неможливого. Тому я б хотіла, щоб ви це вивчили. Можна вивчити чому Антимонопольний комітет заборонив житомирським комунальним підприємствам платити за ці укриття, і чому вони досі не оплачені. Є багато питань, які можна вивчити. Не думаю, що це можна зараз, сьогодні, але сподіваюся, що дуже швидко ви це вивчите, і ми отримаємо всю інформацію», - заявила депутатка Житомирської міської ради Любов Цимбалюк.

Мер сказав, що розберуться з цим на депутатських комісіях.

«Якщо там є якісь моменти, то будемо приймати зразу (рішення). Давайте зразу візьмем на депутатські комісії та відкрито на них, адже в нас депутатські комісії проходять в онлайні, розберемо по пунктах. Візьмем виконавців і по пунктах пройдемось, я тільки за» - відповів Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, 25 серпня КП «Парк» оголосило тендер на придбання двох модульних укриттів (на 50 осіб), які будуть встановлені у парку та гідропарку (Старий бульвар, 14-а та вул.Чуднівська, 167), з очікуваною вартістю закупівлі 5 млн 015 тис. грн: єдиним учасником тендеру було ТОВ «Хоббіт хаус» з пропозицією 5 млн 010 тис. грн. 28 вересня у житомирському гідропарку почали монтувати модульне укриття.

Як повідомляв Житомир.info, 27 липня КП «Зеленбуд» провело тендер на закупівлю чотирьох модульних укриттів (три – на 20 осіб, одне – на 50 осіб) за 6,7 млн грн, які мають поставити до кінця серпня: єдиним учасником і переможцем тендеру стало київське ТОВ «Хоббіт хаус» з пропозицією 6 млн 745 тис. грн. 9 серпня біля скверу на вулиці Лятошинського та біля скверу на Покровській почали монтувати два модульних укриття, розрахованих на 20 осіб. 14 серпня почали монтувати модульне укриття, розраховане на 50 осіб, біля «космічного» скверу на Польовій. Станом на 28 серпня у скверах на Лятошинського і Покровській, на Новому бульварі та на майдані Польовому стояли змонтовані укриття без освітлення, дверей та інших елементів, а деякі містяни активно їх використовували як смітники та туалети. Наприкінці вересня всі чотири укриття обладнали всім необхідним всередині.

Хто ще в Житомирській області купує за бюджетні кошти модульні укриття читайте тут.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: укриття Цимбалюк сесія Сухомлин депутатка міська рада  
Матеріали по темі