Економіка

До трьох існуючих в Житомирській області індустріальних парків хочуть додати ще чотири

16 November 2023, 10:42

15 листопада відбулося засідання Міжвідомчої наради щодо створення та функціонування індустріальних парків у Житомирській області.

Про це повідомляє пресслужба обласної ради.

«Участь у засіданні брали заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко разом із заступником Віктором Градівським, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, народні депутати України та представники Уряду. Під час засідання йшлося про законодавче забезпечення індустріальних парків, успішний досвід громад індустріальних парків в Україні, створення та функціонування індустріальних парків Житомирщини. Зауважимо, що на сьогодні у Житомирській області зареєстровано три індустріальні парки, які включені до Реєстру індустріальних (промислових) парків: ІП «Коростень», ІП «Житомир-Схід», ІП «Малин-Захід». Зараз вже йде робота над створенням ще чотирьох», - йдеться у повідомленні.

В Житомирській ОВА зазначили, що індустріальний парк «Коростень» об’єднує вже 4 підприємства, які займаються деревообробкою, виготовленням дверей, паркету, плити МДФ та комплектуючих для найбільшого виробника меблів – шведської компанії ІКЕА. В розвиток даного парку інвестори вклали вже понад 300 мільйонів євро. Це дозволило створити близько 2000 робочих місць із середньою заробітною платою майже 18 тис. грн, а також налагодити випуск конкурентоспроможної продукції з високою доданою вартістю, яка має попит в Україні та на міжнародних ринках.

Окрім деревообробної галузі перспективними напрямками для залучення інвесторів до роботи в індустріальних парках області можуть стати оборонні технології: виробництво дронів, де вже є позитивний досвід в розробці, виробництві та тренуванні пілотів; ремонт та обслуговування військової техніки.

«Виходячи з потреб економіки відновлення, яка буде актуальною для України найближчі декілька років, одним з перспективних напрямків розвитку індустріальних парків може стати кластер виробництва будівельних матеріалів, в якому можуть бути задіяні видобувні потужності, а також підприємства будівельної галузі області та нові інвестиційні проєкти. Ще один напрям, який має бути привабливим для інвесторів, є розвиток логістичних хабів на залізничних та автомобільних маршрутах з західного кордону в напрямку столичного регіону», - йдеться у повідомленні пресслужби ОВА.

Нагадаємо, в індустріального парку «Житомир-Схід» з 2017 року є інвестор – ТОВ «Житомирська меблева фабрика», однак станом на жовтень 2023 року підприємство не здійснювало там діяльність.

Як повідомляв Житомир.info, розпорядженням Кабінету міністрів від 19 серпня 2022 року до Реєстру індустріальних (промислових) парків включено індустріальний парк «Малин-Захід».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: індустріальний парк облрада ОВА інвестор  
Матеріали по темі