Влада

У райцентрі Житомирської області весною 2024 року планують відкрити гуртожиток для ВПО на 47 смарт-квартир

16 November 2023, 13:32

У Звягелі тривають роботи з облаштування гуртожитку поліпшеного планування для внутрішньо переміщених осіб.

Про це 15 листопада повідомляє Звягельська міська рада.

«Наразі в Звягельській громаді триває реалізація проєкту «Реконструкція нежитлової будівлі під гуртожиток поліпшеного планування для ВПО у м. Звягель» в рамках грантової програми дій «Підтримка ЄС для нагальних потреб розміщення внутрішньо переміщених осіб в Україні», що впроваджується Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією (НЕФКО). В межах цього проєкту для внутрішньо переміщених осіб створюється гуртожиток поліпшеного планування за адресою вул. Василя Карпенка, 63. Там облаштовується 47 смарт-квартир, оснащених сантехнікою, меблями та побутовою технікою. 13 листопада міський голова Микола Боровець, заступники міського голови Ірина Гудзь і Віталій Якубов, начальник управління житлово-комунального господарства та екології Олег Годун та начальник відділу капітального будівництва Андрій Павленко відвідали об’єкт, де ознайомилися з ходом реалізації проєкту», - йдеться в повідомленні.

Того ж дня відбулася онлайн-зустріч з представниками НЕФКО Іриною Федоренко та Анною Мінаковою, представником GARDE Консалтинг Володимиром Дебоєм та експертами Сергієм Пугачем та Сергієм Цомахом.

«В ході зустрічі обговорили хід реалізації проєкту, терміни його завершення та роботи, які необхідно здійснити для здачі в експлуатацію, яка орієнтовно запланована на травень 2024 року. Зазначили необхідність пролонгувати договір щодо реалізації з врахуванням конкретного плану робіт, визначити чіткі графіки виконання робіт та узгодити із замовником», - повідомляє міськрада.

Всі будівельні роботи очікується завершити в грудні 2023 року.

Надалі планується:

– встановити сонячну електростанцію;

– благоустрій території;

– доставити та змонтувати меблі.

«Також обговорили можливий механізм обслуговування і експлуатації будівлі у майбутньому. З метою належного забезпечення житлово-комунальними послугами гуртожитку, прийнято рішення виконавчого комітету міської ради №962 від 08.11.2023 «Про деякі питання управління гуртожитком поліпшеного планування для внутрішньо переміщених осіб на вул. Василя Карпенка, 63». Відповідно до рішення управителем гуртожитку призначено КПР ЗМР «Звягельсервіс», - інформують у міськраді.

Заселення внутрішньо переміщених осіб у гуртожиток регулюватиметься Порядком надання житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, яке буде затверджене на сесії міської ради. В рамках реалізації Договору про грант між міською радою та НЕФКО порядок розподілу квартир потребує погодження із грантодавцем та Європейським Союзом. В пріоритеті – внутрішньо переміщені особи, працевлаштовані у нашій громаді.

Нагадаємо, 23 березня представники Червоного хреста до зими обіцяли встановити у Житомирській громаді 40 модульних будиночків для ВПО.

Як повідомляв Житомир.info, у рамках європейського грантового проєкту в Житомирі за 8 млн євро збудують житло для ВПО про пров. Червоному, а модульні будинки для переселенців розмістять в селі Вереси Житомирської міської територіальної громади.

9 вересня 2022 року управління капітального будівництва Житомирської міської ради уклало угоду вартістю 891 тис. грн з ТОВ «Архбуддизайн Сервіс» на виконання проєктних робіт з будівництва інженерних мереж та території благоустрою на території Житомирської міської територіальної громади з метою функціонування модульного містечка для внутрішньо переміщених осіб. В селі Вереси планується встановити близько 40 модульних будинків: це буде обладнане всім необхідним житло площею 40-50 кв.м, розраховане на одну родину.

5 грудня 2022 року УКБ уклало договір з ТОВ «Артхаус» на облаштування території модульного містечка для внутрішньо переміщених осіб в селі Вереси: за виконання робіт, які мають завершити до 20 травня 2023 року, фірма отримає 35 млн 100 тис. грн. 19 грудня влада Житомира отримала проєктну документацію від італійського Червоного Хреста під встановлення будиночків для ВПО.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВПО Звягель житло для ВПО гуртожиток Звягельска міська рада НЕФКО 
Матеріали по темі