Влада

Мер Житомира згадав про допомогу ЗСУ, коментуючи можливе підвищення вартості проїзду

21 December 2023, 15:07

З січня 2024 року для комунальних підприємств підвищиться ціна на електроенергію, через що Житомирське ТТУ матиме додаткове навантаження.

Про це 21 грудня розповів Житомирський міський голова на брифінгу для журналістів та пояснив, чи очікувати зростання тарифу на проїзд в громадському транспорті.

«Це складне питання, і постійно перевізники підіймають питання по збільшенню вартості проїзду. Якщо брати саме ТТУ, то на наступний рік, я вже сьогодні на сесії казав, що електроенергія складала приблизно 30-40% від загального фінансування ТТУ. З першого січня вона зростає на 25%, ми розуміємо, що ця сума буде ще зростати. І тут питання до громади, чи ми підвищуємо вартість проїзду і таким чином ми частину цих коштів компенсуємо цим підвищенням зростання електроенергії, чи ми не підвищуємо, тоді фінансуємо цю різницю. 20-25 млн грн ми фінансуємо з міського бюджету, але тоді кошти не йдуть на ЗСУ. Ось тут питання тільки в цьому. Останнім часом ми вже декілька разів розбиралися з цим питанням. В мене одне прохання до перевізників, ми готові розглядати будь-які питання, компенсації часткові, бо в них дійсно збільшується кількість пільговиків, це зрозуміло, підвищується ціна на газ, паливо і все. Але якщо по ТТУ ми зможемо зробити прозорий бюджет і калькуляцію вартості поїздки, то від них ми поки цього не отримаємо, і просто підіймати, тому що комусь, щось потрібно, ми не хочемо. Потрібно прокомунікувати з громадою, якщо є потреба, ми готові комунікувати, показувати, доказувати, що воно збільшиться, потрібно підіймати проїзд. Поки ось такої прозорої комунікації не буде, ми не готові це робити», – каже міський голова Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, 23 жовтня у Житомирі скасували часові обмеження на пільговий проїзд у громадському транспорті та розширили перелік категорій, які мають право на проїзд.

Як повідомляв Житомир.info, з 13 серпня 2022 року, подорожчав проїзд в громадському транспорті Житомира. А 2 серпня 2022 року в ефірі програми «Діалоги» на Житомир.info мер Сергій Сухомлин говорив, що готівкова вартість проїзду може ще більше зрости, житомирянам значно вигідніше буде розраховуватися безготівково.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: комунальний транспорт транспорт електроенергія вартість проїзду проїзд мер міський голова Сухомлин 
Матеріали по темі