Місто

У Житомирі відкрили центр психосоціальної допомоги для підлітків зі статусом ВПО або чиї батьки є військовими

12 January 2024, 14:29

У Житомирі відкрили центр психосоціальної допомоги для підлітків «СвіТи».

«Житомир – це четверте місто, де працює проєкт «СвіТи». На даному етапі – Львів, Черкаси, Хмельницький. Він був зроблений для того, щоб допомогти та підтримати дітей, які знаходяться в Україні», – говорить засновник проєкту «СвіТи» Артем Мазур.

В центрі надають послуги підліткам 12 -16 років, які мають статус ВПО, або якщо їх батьки є військовослужбовцями. Основна програма складається з 10 занять, після яких кожен учасник краще розумітиме себе, свої цінності, підвищить стресостійкість і матиме навички інтеграції у нову спільноту. Дипломовані психологи працюватимуть з дітьми в групах використовуючи новітні підходи.

«Ми застосовуємо арттерапію. Бачите дуже багато пластичних матеріалів – це кінетичний пісок, слайми. Ми будемо говорити ще про емоції. Емоції це завжди про яскраві фарби у нас є матеріали – це гуаш, акварель, олівці фломастери. Коли ми пропрацьовуємо має бути з внутрішнього світу переведена у зовнішній світ саме завдяки агітматеріалам. Є музичні інструменти, це той релакс, який будемо застосовувати у нашому просторі», – розповідає головний психолог центру «СвіТи» у Житомирі Тетяна Шапран.

Нині вже набрали першу групу підлітків, серед яких Уляна. Дівчинка говорить, що хоче познайомитися з однолітками, яким також довелося через війну переїхали, і розповісти їм про рідний Харків.

«Ми приїхали й тому буде дуже цікаво познайомитися і розповісти про своє місто», - ділиться Уляна.

Для участі у програмі батькам потрібно заповнити анкету, після з ними мають зв'язатись працівники центру. Анкета тут.

Як повідомляв Житомир.info, 14 листопада 2022 року, психологи благодійної організації ADRA Ukraine надають безкоштовну психологічну кризову допомогу внутрішньо переміщеним особам та постраждалому від війни населенню міста Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: центр психосоціальної допомоги СвіТи психолог Шапран Мазур підліток військовослужбовець 
Матеріали по темі