Влада

Влада Житомира нарешті вирішила ліквідувати футбольне комунальне підприємство

19 January 2024, 09:48

Влада вирішила ліквідувати комунальне підприємство «Футбольний клуб «Полісся».

Відповідний проєкт рішення сесії 18 січня 2024 року оприлюднили на сайті Житомирської міської ради.

«Припинити комунальне підприємство «Футбольний клуб «Полісся» Житомирської міської ради шляхом ліквідації. Призначити комісію з припинення комунального підприємства «Футбольний клуб «Полісся» Житомирської міської ради у складі: Герасимчук Євгеній Павлович – голова комісії, Дворецька Тетяна Станіславівна – член комісії. Строк заявлення кредиторами своїх вимог до комунального підприємства «Футбольний клуб «Полісся» Житомирської міської ради, що припиняється шляхом ліквідації, становить два місяці з дня оприлюднення повідомлення про рішення щодо припинення юридичної особи», - йдеться у проєкті рішення.

Нагадаємо, на засіданні виконкому 21 грудня 2022 року мер Житомира заявив, що з 2023 року з міського бюджету більше не виділятимуть кошти на підтримку КП «Футбольний клуб «Полісся» Житомирської міської ради, підприємство фінансуватиметься виключно коштом спонсора. Рішенням виконкому від 1 березня 2023 року з балансу комунального підприємства на баланс спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з футболу «Полісся» безоплатно передали автобус туристичний Iveco та службовий легковий автомобіль Ford Focus.

Євгеній Герасимчук був призначений директором КП «Футбольний клуб «Полісся» з 23 вересня 2022 року. Розпорядженням від 11 вересня 2023 року мер продовжив контракт з керівником цього КП ще на рік – до 24 вересня 2024 року.

Як повідомляв Житомир.info, за створення комунального підприємства «Муніципальний футбольний клуб «Житомир» Житомирської міської ради» депутати проголосували на сесії 16 березня 2016 року. 20 квітня цього ж року відбулася офіційна презентація команди МФК «Житомир». В лютому 2017 року комунальне підприємство «Муніципальний футбольний клуб «Житомир» перейменували на «Футбольний клуб «Полісся».

27 серпня 2021 року мер Житомира повідомляв, що житомирський комунальний футбольний клуб «Полісся» повністю фінансуватиметься за рахунок спонсора: цього дня на Центральному стадіоні «Полісся» був підписаний меморандум про співпрацю зі спонсором – BGV Group Management, який і став новим власником футбольного клубу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада КП ліквідація ФК "Полісся"  
Матеріали по темі