Місто

Вечірка під час комендантської години: у Житомирі поліція перевіряє бар на вул. Лятошинського

29 January 2024, 12:51

Вечірка в комендантську годину: поліція розпочала перевірку.

Про це 29 січня повідомляє Житомирське районне управління поліції.

«29 січня у ході моніторингу дописів, висвітлених у соціальних мережах, поліцейські Житомирського райуправління виявили відеозапис вечірки, яка проводилася у одному з розважальних закладів обласного центру. У коментарях користувачі висловлювали припущення, що цей захід відбувався під час дії комендантської години. Інформуємо, що до Житомирського районного управління поліції жодного звернення від містян з цього приводу не надходило. Нині правоохоронці розпочали перевірку, у ході якої встановлюють, чи мало місце порушення чинного законодавства адміністрацією та учасниками заходу», - йдеться в повідомленні.

Водночас нагадуємо: на території Житомирської області комендантська година триває із 24:00 до 05:00.

У цей час заборонено перебувати на вулиці та в інших громадських місцях, переміщатися транспортом без перепустки або пішки.

Виходити можна тільки під час повітряної тривоги – щоб дійти до найближчого укриття. Обов’язково слід мати при собі документи, що посвідчують особу.

«Наголошуємо на тому, що цей час використовується правоохоронними органами, військовими, спеціальними підрозділами для проведення контрдиверсійних і антитерористичних заходів. Тож порушники наражають на небезпеку себе та інших містян», - зазначають правоохоронці.

З власних джерел Житомир.info стало відомо, що йдеться про вечірку у житомирському барі «Барбаросса», що на вул. Лятошинського, яку обговорювали та коментували у соцмережах.

Нагадаємо, 10 грудня 2023 року Верховна рада у першому читанні схвалила законопроєкт про встановлення адміністративної відповідальності за порушення комендантської години. Проєкт Закону передбачає такі штрафи за порушення: Для фізичних осіб: 8500 - 17000 грн; в разі повторного порушення: 17000 - 34000 грн. Для субʼєктів господарювання: 51000 - 102000 грн; повторно: 170000 - 340 000 грн.

З 26 вересня 2022 року на території Житомирської області введено комендантську годину з 00:00 до 5:00.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі близько опівночі 24 серпня 2023 року сталася масова бійка біля бару «Барбаросса» неподалік Михайлівської, на подію виїжджали 4 екіпажі патрульних поліцейських, вдалося затримати кількох ймовірних учасників бійки, було складено три протоколи.

На засіданні міськвиконкому 1 вересня 2023 року міський голова Сергій Сухомлин зауважив, що учасників масової бійки в центрі Житомира та відвідувачів нічних закладів треба залучати до захисту держави.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вечірка бар перевірка Барбаросса поліція комендантська година порушення закон  
Матеріали по темі