Місто

Після нічних вечірок правоохоронці перевіряли, чи житомиряни дотримуються комендантської години: знайшли чимало порушників

5 February 2024, 17:41

Житомирські правоохоронці перевіряли вихідними, 3 та 4 лютого, чи дотримуються містяни комендантської години. Виявили близько 20 порушників.

Про це 5 лютого повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«До превентивних заходів були залучені правоохоронці Житомирського райуправління, роти поліції особливого призначення Головного управління НП в області та військовослужбовці. Насамперед, патрулі перевірили розважальні заклади обласного центру з нічним режимом роботи. З адміністрацією проведено роз’яснювальну роботу щодо дотримання ними обмежень, встановлених режимом воєнного часу. Під час проведених перевірок порушень у діяльності закладів виявлено не було. Також у ході превентивних заходів правоохоронці виявили близько двох десятків порушників комендантської години. З кожним з них поліцейські проводили превентивні бесіди з приводу недопущення подібних випадків у майбутньому. У разі фіксації вчинення ними адміністративних правопорушень, поліцейські вживали відповідних заходів впливу», - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці наголошують на тому, що подібні превентивні заходи мають систематичний характер та нагадують, що на території Житомирської області комендантська година триває із 24:00 до 05:00.

У цей час заборонено перебувати на вулиці та в інших громадських місцях, переміщатися транспортом без перепустки або пішки.

Виходити можна тільки під час повітряної тривоги – щоб дійти до найближчого укриття. Обов’язково слід мати при собі документи, що посвідчують особу.

Тож поліцейські закликають житомирян дбати про власну безпеку і дотримуватися обмежень встановлених періодом воєнного стану.

Нагадаємо, наприкінці січня 2024 року у Житомирі поліція розпочала перевірку бар на вул. Лятошинського, в якому під час комендантської години була вечірка.

Як повідомляв Житомир.info, вночі 13 січня 2024 року двоє житомирян у комендантську годину вкрали на АЗС понад 110 літрів склоомивача: поки один відвертав увагу оператора АЗС, інший з вуличної вітрини поцупив 28 пляшок автохімії. Ще одну виніс у руках 28-річний спільник, вийшовши з приміщення станції. Чоловікам повідомили про підозру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція перевірка комендантська година заклад порушник розваги  
Матеріали по темі