Місто

Житомирські ліцеї замість УКБ будуть укладати угоди на благоустрій та реконструкцію спортмайданчиків

12 February 2024, 11:52

Житомирські ліцеї, яким управління капітального будівництва передало проєктно-кошторисну документацію на реконструкції спортивних майданчиків та капітальний ремонт території, вже почали оголошувати тендери на проведення робіт.

Ліцей №5 оголосив 8 лютого тендер на реконструкцію спортивного майданчика з очікуваною вартістю 6 млн 896 тис. 510 грн. Торги заплановані на 16 лютого, роботи мають бути завершені до 31 травня 2024 року.

Ліцей №16 оприлюднив 18 січня інформацію про укладений договір на виконання проектних робіт для реконструкції спортивного майданчика: ТОВ «Архбуддизайн Сервіс» заплатили 149 тис. 075,35 грн.

Зауважимо, що в 2018 році заклад витратив майже 1,5 млн грн на капітальний ремонт спортивного майданчика з влаштуванням штучного покриття.

Ліцей №14 підписав 23 січня договір з ФОП Руденко Віктор Сергійович на виконання робіт з коригування проектної документації з подальшим проходженням експертизи та отриманням позитивного експертного звіту для капітального ремонту території благоустрою ліцею.

Нагадаємо, на засіданні міськвиконкому 5 січня цього року кільком ліцеям делегували функції замовника будівництва і передали від управління капітального будівництва три пакети ПКД: капітальний ремонт території ліцею №14 та реконструкція спортивних майданчиків ліцеїв №34 і №5. Тоді ж перша заступниця мера Світлана Ольшанська пояснювала, що УКБ фінансується з бюджету виключно питання укриттів, тому проєкти передаються на заклади освіти і «ми не говоримо про реалізацію цих проєктів, а просто упорядковуємо документацію».

Як повідомляв Житомир.info, вранці 16 жовтня 2023 року в центрі Житомира на Великій Бердичівській розставили вздовж дороги плакати із закликами витрачати кошти не на бруківку та стадіони, а на дрони для військових. Згодом з такими ж вимогами відбувся мітинг, до учасників якого вийшов мер Житомира Сергій Сухомлин. Ввечері цього ж дня Сухомлин записав відеозвернення, в якому запевнив, що у бюджеті Житомира на 2023 рік не буде коштів на ремонти, тільки на шкільні укриття, медицину та військових.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: спортмайданчик реконструкція ліцей благоустрій майданчик 
Матеріали по темі