Місто

У вихідні поліцейські запобігали злочинам та перевіряли житомирські розважальні заклади

12 February 2024, 17:11

Вихідними у Житомирі поліцейські провели профілактичне відпрацювання.

Про це 12 лютого інформує Житомирське районне управління поліції.

«До превентивних заходів були залучені правоохоронці відділів та відділень, підпорядкованих Житомирському райуправлінню поліції та ГУНП в області, а також члени громадських формувань. А результатом стали майже півсотні припинених адміністративних правопорушень та низка перевірок дотримання обмежень, встановлених режимом воєнного стану», - йдеться в повідомленні.

- Проведення подібних заходів – необхідність сьогодення, — зауважив заступник начальника Житомирського РУП з превентивної діяльності Олексій Стрілець. – Наряди, залучені до відпрацювання, забезпечують публічну безпеку та порядок, контролюють дотримання комендантської години на території міста.

«Правоохоронці, патрулюючи вулиці обласного центру, особливу увагу приділяли місцям концентрації криміногенного елементу. Вони перевірили на причетність до вчинення протиправних діянь понад півтори сотні громадян. З усіма ними були проведені відповідні профілактичні бесіди, у тому числі з приводу дотримання встановлених обмежень у період воєнного стану. Окрім цього перевірялися за місцем проживання громадяни з підзвітної категорії», - інформують правоохоронці.

Серед основних завдань поліцейських також було запобігання правопорушень. У разі відвертого ігнорування попереджень правоохоронці складали адміністративні протоколи щодо причетних осіб.

«Загалом за час вказаного відпрацювання поліцейські виявили та припинили 44 адміністративних правопорушення. Переважна більшість з них (35) – пов’язана з порушеннями Правил дорожнього руху. Також поліцейські фіксували розпиття алкогольних напоїв та куріння у заборонених місцях (ст. 178 та 175 КУпАП), вчинення дрібного хуліганства (ст. 173 КУпАП)», - розповідають у поліції.

Також патрулі виявляли заборонені речовини у жителів міста. Так на околиці обласного центру правоохоронці відділу поліцейської діяльності №1 Житомирського РУП зупинили для перевірки підозрілого молодика. Адже він, побачивши службовий автомобіль, раптово змінив напрям та темп руху. Було встановлено, що у 19-річного житомирянина був згорток з подрібненою речовиною, зовні схожою на коноплі. Тож нині всі обставини події встановлюються у межах відкритого кримінального провадження.

Окрім цього правоохоронці перевірили розважальні заклади обласного центру з нічним режимом роботи. З адміністрацією проведено роз’яснювальну роботу щодо дотримання ними обмежень, пов’язаних з встановленою комендантською годиною. Під час проведених перевірок порушень виявлено не було.

Поліцейські наголошують на тому, що такі відпрацювання мають систематичний характер та закликають житомирян дбати про власну безпеку і дотримуватися обмежень, пов’язаних з періодом воєнного стану.

Нагадаємо, житомирські правоохоронці перевіряли вихідними, 3 та 4 лютого, чи дотримуються містяни комендантської години. Виявили близько 20 порушників.

Як повідомляв Житомир.info, 29 січня 2023 року поліція перевіряла інформацію про те чи дійсно в одному з житомирських розважальних закладів відбувалася вечірка у комендантську годину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція заклад перевірка Житомир відпрацювання ПДР адмінпротокол правопрушення  
Матеріали по темі