Події

Незаконний видобуток піску виявили у громаді Житомирської області: збитки понад 7 млн 650 тис. грн

21 February 2024, 11:20

Інспекція виявила на Звягельщині факт самовільного користування надрами.

Про це 21 лютого повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«Наприкінці минулого року під час здійснення заходів, спрямованих на запобігання та виявлення адміністративних порушень, не пов’язаних з державним наглядом (контролем) об’єктів господарювання, фахівцями Інспекції було проведено обстеження частини земельної ділянки для ведення лісового господарства за межами смт Городниця Звягельського району, яка перебуває на праві постійного користування у ДСГП «Ліси України». Згідно Акту обстеження та інформації з відкритих джерел, в межах зазначеної ділянки виявлено котлован на площі 0,34 га (50 м x 68 м) і середньою глибиною 2 м, що може свідчити про факт самовільного видобування невстановленими особами корисної копалини місцевого значення – піску загальним об’ємом 6800 куб м», - йдеться у повідомленні.

Згідно проведених Інспекцією розрахунків, сума збитків, заподіяних державі внаслідок самовільного користування надрами, склала понад 7 млн 654 тис. грн.

Матеріали справи Інспекцією скеровано до ГУ Національної поліції в Житомирській області для встановлення осіб, діями яких порушено вимоги природоохоронного законодавства та вжиття заходів реагування в межах повноважень.

Як повідомляв Житомир.info, 25 січня 2024 року пресслужба Житомирської обласної прокуратури повідомила про те, що у громадян росії, засновників видобувного товариства, відібрали землю з гранітним родовищем в Новоборівській громаді вартістю 115,7 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: екоінспекція земля надра корисні копалини 
Матеріали по темі