Суспільство

У райцентрі Житомирської області за невиконання батьківських обов’язків оштрафували 35-річну матір чотирьох дітей

22 March 2024, 13:05

Повна антисанітарія в будинку, відсутність готової їжі та чистого одягу для дітей, неналежне відвідування навчальних занять та вчинення крадіжки 9-річним сином — у Звягелі суд покарав матір чотирьох дітей за ухилення від виконання батьківських обов’язків.

Про це 22 березня інформує пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області.

«4 березня 2024 року до суду надійшли адміністративні матеріали про ухилення 35-річної уродженки російської федерації від виконання батьківських обов’язків. Судом встановлено, що жителька міста Звягеля ухилялася від виховання та утримання 4 неповнолітніх дітей», - йдеться в повідомленні.

Під час обстеження за місцем проживання правопорушниці встановлено, що в будинку повна антисанітарія: по кімнатах розкидане сміття, купа брудного одягу та немитого посуду, підлога нечиста; панує сморід, діти неохайні та не відвідують ліцей. Старша дитина була відсутня на заняттях з 2 по 20 лютого.2024 року без поважних причин. Окрім цього, 14 лютого 2024 року, 9-річний син матері, перебуваючи в магазині «Єва», вчинив крадіжку товару на суму близько 500 гривень.

Вищевказані порушення звягелянка вчинила повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, тобто вчинила правопорушення, за яке передбачена відповідальність відповідно до ч. 2 ст. 184 КУпАП.

З жінкою проведено профілактичну бесіду щодо неналежного виконання батьківських обов’язків, неналежних умов для проживання дітей, недопущення вживання алкогольних напоїв та необхідності працевлаштування.

Суд наклав на жінку адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700 гривень.

Нагадаємо, у жовтні 2023 року у Звягелі суд притягнув 30-річну жінку до відповідальності за невиконання обов’язків щодо виховання дітей

Як повідомляв Житомир.info, 31 серпня 2023 року за неналежне виконання обов′язків щодо виховання дітей, суд оштрафував на 850 гривень батьків, діти яких у червні цього року у центрі Бердичева розбили вікна в кафе і проникли всередину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: штраф суд мати діти невиконання обов'язків виховання Звягель  
Матеріали по темі