Місто

Військовослужбовцю з Житомира вручили почесний нагрудний знак Головнокомандувача ЗСУ «Срібний хрест»

3 April 2024, 10:24

Військовослужбовцю з Житомира Андрію Краснобокому 3 квітня, під час засідання виконавчого комітету міськради, вручили почесний нагрудний знак Головнокомандувача ЗСУ «Срібний хрест».

«У такі тяжкі часи, коли приходять нагороди, радує, що наші житомиряни, які захищають Україну, проявляють себе мужньо і стоять на захисті нашої України. Сьогодні ми нагороджуємо Краснобокого Андрія Вікторовича. Наказом Головнокомандувача Збройних сил України від 17 листопада 2023 року №1437 нагороджується Краснобокий Андрій Вікторович відзнакою «Срібний хрест». Якщо не помиляюсь, то це у нас третя нагорода відзнакою «Срібний хрест»», це одна із високих нагород, якою відзначаються люди, які дійсно герої. Сьогодні, кожна нагорода, кожна медаль є відзнакою тих героїв, які сьогодні захищають Україну. Ми обіцяємо, що робитимемо усе, щоб ваші подвиги ніколи не були забутими», - розповів начальник управління у справах ветеранів війни Житомирської міської ради Андрій Забігайло.

Довідково:

нагрудним знаком «Срібний хрест» нагороджуються особи офіцерського складу Збройних Сил України за успішне планування і реалізацію завдань під час керування особовим складом в бою. У виняткових випадках (відсутність або загибель офіцера) нагрудним знаком можуть бути нагороджені особи рядового та сержантського і старшинського складу Збройних Сил України, які виконували обов’язки командира і взяли на себе відповідальність та командування особовим складом під час виконання бойових завдань чи/або ведення бойових дій. Нагрудним знаком можуть нагороджувати повторно, при чому загальна кількість нагороджень не може перевищувати трьох разів. У разі повторного нагородження особі вручається металеве зображення ромбічного знака «Зоря», яке розміщується на стрічці нагрудного знака.

Ілюстративне фото

Зазначимо, пресслужба Житомирської міської ради 3 квітня повідомила, що з початком повномасштабного вторгнення Андрій Краснобокий був мобілізований до бригади спецпризначення. Звільнився зі служби в грудні 2023 року заступником командира дивізіону з озброєння.

На фото військовослужбовець Андрій Краснобокий та начальник управління у справах ветеранів війни Житомирської міської ради Андрій Забігайло

Фото: пресслужба Житомирської міської ради

Нагадаємо, у березні ще один воїн з Житомирщини на передовій отримав відзнаку від Головкома та Міністра оборони України. Про це 19 березня повідомив начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко з посиланням на інформацію служби зв’язків з громадськістю 47 окремої механізованої бригади.

Як повідомляв Житомир.info, 14 березня 2024 року у Житомирі понад 130 добровольців отримали нагороди До Дня українського добровольця. Того ж дня Володимир Зеленський подякував усім, хто став на захист України. Президент також вручив державні нагороди воїнам та родичам полеглих героїв, з них – два бійці Житомирського загону.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Срібний хрест відзнака виконком нагорода Краснобокий Забігайло  
Матеріали по темі