Влада

У Житомирі п’ятнадцять «представників громадськості» виявили бажання увійти до складу поліцейської комісії

21 January 2016, 19:10

 Бездоганна репутація, високі професійні та моральні якості і суспільний авторитет - такі вимоги до представників громадськості, які увійдуть до складу поліцейської комісії у Житомирі. Двоє людей, яких обере комісія з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності обласної ради, братимуть участь у оцінюванні професійного рівня та особистих якостей кожного поліцейського.

«Звичайно, два проти трьох, умовно кажучи, вважаю, що це замале представництво громадськості, замале зовнішнє представництво, не поліцейське. Однак, такий закон і в цих умовах ми будемо робити максимально те, що можливо. Щоб ці були такі, які заслуговують довіри житомирян», - каже голова комісії Сидір Кізін.

На участь у комісії подано 15 заяв: серед претендентів громадські активісти, юристи і навіть колишні працівники міліції. Володимир Остапчук 20 років пропрацював у органах внутрішніх справ, чоловік впевнений: у комісії має бути людина, яка зсередини знає стару систему.

«Перше – працювати із людьми, які живуть в тебе на території. Друге – сама по собі міліцейська система показала, що вижила себе. «Я старший і я роблю, як хочу» - ні. Далі має бути професійний підхід – треба відбирати не тільки тих, які професійно можуть працювати, а й тих, хто морально може там працювати», - впевнений Володимир Остапчук.

21 січня прослідкувати за відбором кандидатів приїхав і народний депутат України Борислав Розенблат. Нардеп каже: створення нової поліції – дуже важливий крок для міста, і громадськість обов’язково має брати участь у її відборі.

«Робота поліції – не тільки тиша на вулицях чи правоохоронна система, яка працює. За це все український народ платить практично кров’ю для того, щоб створити умови для нормального життя. Поліціянти, як ніхто інший, забезпечують правовий і законний порядок у нашій країні», - каже Борислав Розенблат. 

На першому засіданні заслухали лише частину кандидатур, дату наступного засідання поки не визначили, але планують встигнути розглянути усі заявки до першої в цьому році сесії обласної ради, яка запланована на 26 січня.

Нагадаємо, до складу поліцейської комісії територіальних орагнів, яка буде забезпечувати прозорий добір (конкурс) та просування по службі поліцейських на підставі об’єктивного оцінювання професійного рівня та особистих якостей кожного поліцейського, відповідності їх посаді, визначення перспективи службового використання, входять п’ятеро осіб. Поліцейські комісії територіальних органів поліції діють на постійній основі. Максимальний строк повноважень члена поліцейської комісії становить три роки.

Список претендентів у комісію:

1. Ментов Павло Валентинович – голова Житомирської обласної спілки ветеранів Афганської війни

2. Грозінський Петро Васильович – колишній начальник УМВС України в Житомирській області (лютий 2000 р. - вересень 2003 р.)

3. Гуртовенко Роман Михайлович – адвокат, представляв партію «Воля», а на місцевих виборах балотувався в міську раду від ВО «Батьківщина»

4. Нестерчук Світлана Сергіївна – адвокат, керівник юридичної компанії «Феміда»

5. Войцешук Вадим Валерійович – начальник управління екології та природних ресурсів Житомирської облдержадміністрації

6. Прокопчук Валерій Вікторович – голова благодійного фонду «Розвиоок Полісся», помічник народного депутата Володимира Арешонкова 

7. Остапчук Володимир Олексійович – колишній начальник Житомирського міськвідділу міліції (у 2014 році)

8. Прокопчук Валерій Олексійович – адвокат, голова Ради адвокатів Житомирської області

9. Демчук Юлія Миколаївна – голова ГО «Рух Автомайдан Житомир»

10. Антонов Дмитро Анатолійович – член правління ГО «Самооборона міста Бердичева та Бердичівського району»

11. Піньковський Володимир Володимирович – координатор у Житомирській області руху «Чесно» та «Реанімаційного пакету реформ»

12. Стельмах Володимир Іванович – голова громадської ради при Житомирській ОДА

13. Волинець Наталія Іванівна – член громадської ради при Житомирській ОДА, засновник ГО «Всеукраїнське об’єднання Майдан Житомирської області»

14. Циганчук Наталія Антонівна – член громадської ради при Житомирській ОДА, член ГО «Український дім 21 століття»

15. Арушанян Валерій Олександрович – член координаційної ради «Рух Автомайдан Житомир»

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі