Місто

До кінця травня на околиці Житомира відкриють Центр захисту тварин

10 May 2016, 14:53

У Житомирі через десять днів відкриється центр захисту тварин на вулиці Параджанова (колишня Баранова).

Про це 10 травня під час засідання міськвиконкому заявив мер Житомира Сергій Сухомлин.

«За 10 днів ми плануємо відкрити центр захисту тварин і починаємо відловлювати собак. Думаю, що почнемо з Польової, тобто будемо дивитися, де їх скупчення найбільше. Також ми звернемося до бізнесу, а також залучимо житомирян, аби допомогти утримувати собак у притулку», - сказав Сергій Сухомлин.

Також мер повідомив, що через ЗМІ будуть інформувати житомирян щодо відлову собак.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2013 року влада за 1,2 млн.грн. купила колишній свинарник на вул.Баранова. Купили приміщення у підприємців Крижевського та Грищука – єдиних, хто запропонував будівлю. Інших варіантів не розглядали і конкурс не оголошували.Тоді мер Володимир Дебой запевняв, що як тільки казначейство виділить гроші на купівлю приміщення, громадські організації Житомира одразу ж займуться його облаштуванням. 

У березні 2014 року керівниця ветеринарної клініки Валентина Фасоля розповідала Житомир.info, що приміщення досі не оформлене як муніципальний притулок, тому спонсори поки не можуть надавати фінансову допомогу. У вересні 2015 року на сесії міської ради рахували, скільки ще грошей треба витратити, щоб у місті з’явився притулок для собак.

В лютому 2016 року представники підрядної організації зазначали, що ремонт спеціального центру захисту тварин, знаходиться на фінішній прямій, в березні у притулку вже завершували внутрішні роботи.

Детальніше про роботу Центру захисту тварин дивіться у програмі «Тема дня»

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі