Події

У Житомирі на 2 роки умовно засудили жінку, яка в січневий мороз викинула новонароджену дитину на смітник

30 June 2016, 17:05

Три роки позбавлення волі з умовним терміном в два роки – Корольовський районний суд 30 червня поставив остаточну крапку в справі Анастасії Шкуріхіної, яка в січні 2016 року викинула свою новонароджену дитину. В ході засідання підсудна звернулась до суду і запевнила, що щиро розкаюється у вчиненому.

«Я каюсь в тих подіях. Я хочу дійсно дивитись за дитиною маленькою, забрати Іванну до себе. Буду за нею слідкувати, буде на моїй опіці. І з тими дітками, і з цією, все буде добре. Я не знаю як так вийшло. Я каюсь в злочині, який я здійснила», - каже Анастасія Шкуріхіна.

Втім представник постраждалої дитини переконаний: Анастасія Шкуріхіна не може виховувати дитину, яку вона мало не вбила.

«Вона хоче повернути собі дитину, яку фактично, вона викинула. Це на мій погляд взагалі неможливо і про це мови зараз поки не йде. Мені дуже важко якось оцінити слова і цей вчинок Шкуріхіної. Вона казала, а в цьому особливого секрету немає, що вона не розуміла що вона робить, перебувала в шоковому стані. Але ж це елементарні речі: викликати швидку допомогу. Навіть якщо дитина народилась мертвою, а вона стверджувала, що думала, що дитина народилась мертвою. Треба ж це якось зафіксувати факт її смерті, або лікарі вжили б якихось заходів, щоб повернути дитину до життя. Цього я не розумію, як людина абсолютно», - вважає завідуючий сектором служби у справах дітей Вадим Кур’ята.

Зрештою вивчивши усі матеріали справи та заслухавши обидві сторони процесу в судових дебатах суддя зачитує вирок. У прокуратурі коментують, вирок означає, що засуджена не буде ізольована від суспільства у місцях позбавлення волі.

«Вирок означає, що їй призначено покарання у вигляді трьох років позбавлення волі, однак, враховуючи, що в неї є дві дитини на утриманні, вона належним чином вела себе під час досудового розслідування, вона не буде реально відбувати цей термін. Їй дано шанс виправитись. Два роки іспитового терміну, вона буде ходити відмічатись в кримінально-виконавчій інспекції і виконувати інші покладені на неї обов'язки протягом двох років. Щодо тих дітей, які в неї є вона не позбавлена батьківських прав. Вона належним чином виконує свої обов'язки і діти залишаться з нею. Щодо тієї дитини, яку вона викинула на смітник - вона не вписана у свідоцтві як матір. Ця дитина взагалі ніякого відношення немає», - розповідає прокурор Житомирської місцевої прокуратури Людмила Шадура.

Якщо ж Анастасія Шкуріхіна за два роки доведе, що вона виправилась, то суд розгляне питання щодо звільнення її від відбуття реального покарання.

Нагадаємо, 17 січня 2016 року в Житомирі близько півночі дивом вдалось врятувати немовля, яке мати після пологів викинула на смітник. Новонароджена дівчинка перші місяці була у Житомирській обласні дитячій лікарні. Наприкінці січня матір дитини взяли під варту. 22 березня дівчинку перевели з лікарні в будинок дитини. В лютому тривала процедура отримання свідоцтва про народження маленької Іванки.  У червні 2016 року вдалося дізнатися, що дитину вдочерили, а мати ходить на суди.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі