Влада

У Житомирській області успішно розпочали опалювальний сезон, – Геннадій Зубко

15 October 2016, 15:01

Житомирщина – серед восьми регіонів України, де станом на 15 жовтня підключення до тепла об’єктів соціальної сфери та житлових будинків становить від 90 до 100 відсотків.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба Мінрегіонбуду з посиланням на Віце-прем’єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка.

«Вперше в історії Незалежної України опалювальний сезон розпочався з огляду на температурний режим, а не за календарним принципом. Опалювальний сезон успішно розпочали на Волині, Хмельниччині, Житомирщині, Черкащині, Рівненщині, Івано-Франківщині, Сумщині, Тернопільщині, де станом на 15 жовтня підключення до тепла об’єктів соціальної сфери та житлових будинків становить від 90 до 100 відсотків», – наголосив Зубко, коментуючи результати моніторингу Мінрегіону щодо старту опалювального сезону.

Загалом по країні цей показник сягає 70% при стовідсотковій технічній готовності систем до опалювального сезону.

«Розпочато опалювальний сезон й на Луганщині, але у Лисичанську та Рубіжному він має бути прискорений. Наразі маємо температурний режим, який зобов’язує подати тепло в оселі та соціальні об’єкти», – зауважив Віце-прем’єр.

Він повідомив, що технологічно процес підключення до тепла від прийняття рішення триває 3-4 дні.

Водночас він наголосив, що існують проблеми в окремих населених пунктах, зокрема тих, де теплопостачальні підприємства перебувають в оренді.

«Так, наприклад, у Ніжині, що на Чернігівщині, лікарні, школи, житлові та адміністративні будинки досі не підключено до опалення. Причина – службова халатність керівництва місцевого підприємства ТОВ «Ніжинтеплокомуненерго» та відсутність належного контролю з боку місцевої влади. Така халатність має тягнути за собою відповідальність, і не лише адміністративну, а й кримінальну»– наголосив Зубко.

За його словами, у Ніжині досі не укладено угоди на постачання тепла і не затверджено графік реструктуризації боргів підприємства перед НАК «Нафтогаз», які сягають 28 млн гривень.

Геннадій Зубко зауважив, що цього року Урядом прийнято низку рішень щодо оптимізації підготовки до опалювального сезону. Зокрема КМУ схвалено проект закону про реструктуризацію боргів підприємств теплокомуненерго, який найближчим часом буде подано до Верховної Ради.

Як повідомляв Житомир.info, 10 жовтня виконком Житомирської міської ради прийняв рішення про те, що в обласному центрі загалом опалювальний сезон розпочнеться з 12 жовтня, причому дати тепло до об’єктів соціальної сфери вони вирішили на день раніше. Проте вже 12 жовтня директор «Житомиртеплокомуненерго» пояснив, чому затримався старт опалювального сезону у Житомирі. Наступного дня, під час сесії міської ради мер міста Сергій Сухомлин повідомив, що у Житомирі 13 жовтня почнуть підключати до тепла соціальні об’єкти. У квартирах же городян тепло почало з’являтися в ніч з 13 на 14 жовтня. Разом із тим т.в.о. голови Житомирської ОДА Ігор Гундич на селекторній нараді доповів прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману про те, що в області 95% дитсадків та шкіл підключені до опалення.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі