Влада

Мінприроди розбиратиметься з проблемою забруднення річок у Житомирській та Хмельницькій областях

7 June 2017, 19:37

 За ініціативи Міністра екології та природних ресурсів України Остапа Семерака вже цієї п’ятниці (9 червня, - ред) заплановано проведення міжобласного засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій для вирішення питання із забрудненням річок Случ та Хомора у Житомирській та Хмельницькій областях

Про це Остап Семерак заявив коментуючи результати зустрічі із жителями Житомирської та Хмельницької областей, обурених станом забруднених річок, пише прес-служба Міністерства.

«Багато роки ці водойми страждають від роботи підприємств-забруднювачів. Люди приїхали шукати підтримки до Києва. Поспілкувавшись - вирішили організувати засідання Обласної комісії з надзвичайних та техногенних ситуацій і запросити на неї представників громадськості, місцевої адміністрації, депутатів Верховної Ради, представників Держекоінспекції і разом знайти рішення», - розповів Остап Семерак.

Міністр також повідомив, що вже після засідання Уряду за ініціативи Мінприроди голова Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Віце-прем’єр-міністр-Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко доручив у цю п'ятницю в м. Хмельницькому провести міжобласну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За словами Остапа Семерака Мінприроди разом із Державною екологічною інспекцією України обов’язково візьмуть в ньому участь.

Міністр запросив долучитися до нього народних депутатів України, громадськість і представників ініціативної групи та керівництво найбільш відомих в цих областях забруднювачів ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика України» та КП «Полонне тепловодопостачання».

«Лише в діалозі та пошуку рішення ми напрацюємо швидкі, ефективні кроки для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в Хмельницькій і Житомирських областях. Як міністр екології та природних ресурсів налаштований досить категорично. Або обласна комісія терміново приймаємо рішення про будівництво або реконструкцію очисних споруд, або ми ініціюємо прийняття рішення про зупинення діяльності підприємств-забруднювачів. На жаль, український бізнес лише вчиться працювати на принципах сталого розвитку, і лише різкі кроки дадуть можливість змінити підходи», - розповів Остап Семерак.  

Міністр також зазначив, що ця проблема актуальна для всієї України.

«Звертаю увагу представників всіх підприємств-забруднювачів України активніше долучатися до ініціативи Мінприроди та встановлювати очисне обладнання на підприємствах. Нагадую, що спеціальні кредити в державному банку на це є. Іншого шляху немає. Так живе і працює вся Європа. Рано чи пізно ми до цього прийдемо. Питання тут в іншому. В якому стані будуть українські природні ресурси, поки ми навчимося жити за цивілізованими правилами»,- констатував Остап Семерак.

Як повідомляв Житомир.info, зранку 6 червня жителі кількох сіл перекрили дорогу в Житомирській області через забруднення річки Хомора.

Фото з сайту Міністерства екології та природних ресурсів

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі