Економіка

Заступник мера Житомира розповів про виручку ТТУ після підняття вартості проїзду

2 November 2017, 11:02

Минув місяць як у Житомирі згідно з рішенням виконавчого комітету була піднята вартість проїзду в електротранспорті з 2 грн до 3 грн. Натомість цього самого місяця ціна в маршрутних таксі знизилася з 5 грн до 4 грн.

Житомир.info вирішив поцікавитися у заступника мера Житомира Дмитра Ткачука, чи вплинули рішення виконкому про збільшення ціни на проїзд в трамваях та тролейбусах, а також зменшення її в маршрутках на виручку ТТУ.

«Тут ситуація є приблизно такою: з 1 жовтня у нас безумовно пішов ріст, але складність у тому, що цей ріст фактично тривав до 18 жовтня. Бо вже 18 жовтня виконком знизив вартість проїзду в маршрутках. Тому у нас відбулося таке зворотне перетікання. Так само як ми в літку виграли певні дивіденди від цього, так потім ми і втратили. Тому з 1 жовтня пішов приріст десь на 28 %, але після 20 жовтня пішов і спад десь на 6 %, бо структура ринку переформатувалася, і виручка ринку почала падати», - розповів Дмитро Ткачук.

Нагадаємо, з 1 жовтня у Житомирі зросла вартість проїзду в трамваях і тролейбусах. А поки, як поповнити, так і придбати е-квиток  можна у 9 точках продажу: вул. Чуднівська, 101, вул. Покровська, 129, вул. Велика Бердичівська, 67, пр. Миру, 37, вул. Вокзальна, 1, вул. Вітрука, 54, вул. Небесної Сотні, 11, вул. Корольова, 44, пр. Миру, 15, з 8 години ранку. 18 вересня заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук розповів, що з жовтня 2017 року містяни їздитимуть в електротранспорті по 3 грн. 6 вересня виконком підвищив вартість проїзду в електротранспорті Житомира та встановив ціни на електронні квитки.

Як повідомляв Житомир.info, про намір влади підняти вартість проїзду в електротранспорті стало відомо в липні 2017 року. 11 серпня в Житомирі провели громадські слухання з приводу підвищення проїзду в трамваях і тролейбусах з 2 до 3 гривень, на які прийшло півсотні людей. Ще в червні 2017 заступник мера Житомира Дмитро Ткачук запевняв Житомир.info, що в найближчі декілька місяців влада не збирається збільшувативартість проїзду в електротранспорті. На засіданні 16 серпня виконком не погодив підвищення вартості проїздув житомирських трамваях і тролейбусах з 2 до 3 гривень – для прийняття рішення не вистачило одного голосу: з 16 присутніх членів виконкому «за» проголосували 12, всього у складі міськвиконкому 25 людей. 16 травня 2017 року Житомирський виконком підтримав рішення про підвищення з 1 червня вартості проїзду в маршрутках до 5 гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі