Влада

Житомирський виконком хоче внести зміни до рішення про вартість харчування учнів початкових класів

19 December 2017, 17:55

Житомирський виконком планує встановити новий розмір вартості сніданків для учнів 1-4 класів.

Про це йдеться в проекті рішення міськвиконкому під назвою «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради від 21.10.2015 №768», опублікованому на сайті міськради 18 грудня.

Так, на черговому засіданні членам виконкому запропонують викласти підпункт рішення виконкому від 2015 року «Про встановленні вартості харчування окремих категорій дітей за рахунок бюджетних асигнувань» про сніданки по 13 гривень в наступній редакції: «Встановити з 1 лютого 2018 року вартість харчування учнів 1-4 класів у навчально-виховних комплексах та закладах загальної середньої освіти у розмірі 8,00 гри (сніданок) за рахунок коштів міського бюджету».

Керівникам шкіл та НВК спільно з батьківськими комітетами 1-4 класів запропонують розглянути питання щодо можливості батьківської доплати до сніданків у розмірі 6,00 грн.

Тобто, сніданки школярів планують здешевити на 5 гривень, а батькам запропонують доплачувати.

З вересня 2017 року влада міста взагалі не повинна оплачувати харчування школярів - розповів на нещодавному представленні нового шкільного меню начальник управління освіти Житомирської міської ради Валентин Арендарчук, бо це не передбачено новим законом про освіту. Однак влада Житомира вирішила продовжувати годувати школярів на 8 гривень.

Нагадаємо, нещодавно в одній з житомирських шкіл провели експеримент, запропонувавши школярам дешевший американізований сніданок – бургер з салатом. Дітям також пропонуватимуть бутерброди, омлети, шніцелі, лапшевник і творожні запіканки. Якщо батьки погодяться доплачувати 6 гривень за порцію і не сприймуть нове меню, страви переглянуть, - розповідала заступник начальника управління освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтуненко.

Нагадаємо, з 1 січня 2015 року до вересня 2017 року діяла законодавча норма про покладання обов’язків з організації харчування у навчальних закладах на місцеві органи влади. У 2016 році влада Житомира провела тендер із закупівлі послуг їдалень на 25,6 млн грн коштів міського бюджету. На початку 2016 року Світлана Ковтуненко запевняла, що в Житомирі не підніматимуть вартість харчування, бо грошова норма виконується на 85-90%.

Як повідомляв Житомир.info, у 2016 суб’єктів підприємницької діяльності, які забезпечують харчування учнів у загальноосвітніх закладах Житомира, звільнили від сплати за опалення, оренду приміщень та обладнання. Нещодавно стало відомо, що житомирські дитсадки також переходять на нове вдосконалене меню: з 1 січня 2018 року маленьких вихованців годуватимуть більш різноманітними та корисними стравами.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада школа харчування арендарчук  
Матеріали по темі