Події

​У «бурштиновому» районі Житомирської області за рік відкрили менше сотні проваджень щодо незаконного видобутку

16 January 2018, 13:29

У 2017 році відкрили менше сотні кримінальних проваджень щодо незаконного видобутку бурштину в Олевському районі Житомирської області. У січні 2018 до ЄРДР внесли відомості про чотири таких правопорушення.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області 16 січня з посиланням на заступника керівника Коростенської місцевої прокуратури Андрія Мамкуту.

«Для Олевського району проблема незаконного видобування бурштину є особливо гострою дотепер. Зокрема, протягом минулого року за фактами порушення встановлених правил використання надр, що створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи довкілля, а також незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення (бурштину) розпочато 75 кримінальних проваджень. Уже в січні цього року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про виявлені чотири кримінальні правопорушення за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 240 КК України», - уточнив Андрій Мамкута під час засідання міжвідомчої робочої групи з протидії незаконному видобуванню бурштину на території Олевського району, яке відбулося минулого тижня.

Правоохоронці вирішили активізувати роботу щодо протидії незаконному видобутку «сонячного каменю» і вже 12 січня провели перший рейд спільно з працівниками лісової охорони та Служби безпеки України поблизу с. Андріївка Олевського району.

«Під час огляду місця події вилучено чотири мотопомпи кустарного виробництва та два транспорті засоби. Наразі, під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 15 ч.2 ст. 240 КК України та проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії», - розповів Андрій Мамкута про перші результати спільної взаємодії.

Як повідомляв Житомир.info, 29 грудня 2017 року у результаті «бурштинового» рейду в Житомирській області поліцейські вилучили 6 мотопомп та старательське приладдя.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бурштин прокуратура 
Матеріали по темі