Влада

Суд зобов’язав ПАТ «Житомиргаз» припинити враховувати показники будинкових лічильників

22 January 2018, 18:21

Апеляційний суд Житомирської області визнав незаконним використання показників будинкових лічильників обліку газу ПАТ «Житомиргаз» та «Житомиргаз Збут».

Про це йдеться в постанові від 22 січня, яка є у розпорядженні Житомир.info.

У коментарі на сайті міської ради мер Сергій Сухомлин зазначив, що рішення суд зобов’яже ПАТ «Житомиргаз» провести перерахунок за переплачений житомирянами газ.

«Завдяки активній позиції представників ОСББ та громади міста Житомира через суд вдалося відновити справедливість та довести, що «Житомиргаз» незаконно встановив прибудинкові лічильники, що призвело до зростання платіжок за використаний газ для населення у рази», - наголосив Сергій Сухомлин.

Своєю постановою суд скасовує рішення Корольовського районному суду м.Житомира від 19 вересня 2017 року і ухвалює нове судове рішення про задоволення позову.

«Визнати протиправним дії ПАТ по газопостачанню та газифікації «Житомиргаз» щодо невизначеного кола споживачів на території м.Житомира в частині визначення об’єму та обсягу спожитого газу, виходячи із показників загальнобудинкових вузлів обліку газу. Визнати протиправними дії ТОВ «Житомиргаз Збут» щодо невизначеного кола споживачів на території м.Житомира в частині нарахування плати за спожитий газ, виходячи із показників загальнобудинкових вузлів обліку газу», - йдеться у постанові суду.

Суд зобов’язує газових монополістів припинити нарахування плати за спожитий газ, виходячи з показників загальнобудинкових лічильників та довести постанову суду через засоби масової інформації до відома споживачів.

«Постанова набирає законної сили з дня її прийняття і може бути оскаржена в касаційному порядку безпосередньо до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складання повного судового рішення», - зазначає апеляційний суд.


Нагадаємо, ГО «Об’єднання споживачів природного газу міста Житомира» подала колективний позов до суду на ПАТ «Житомиргаз» та ТзОВ «Житомиргаз Збут»

щодо неправомірного нарахування плати за спожитий газ після встановлення

підприємством прибудинкових приладів обліку газу, але суд програла.

Як повідомляв Житомир.info, будинкові лічильники ПАТ «Житомиргаз» у рази збільшили платіжки житомирян, з червня 2017 влада через суд намагається зобов’язати ПАТ «Житомиргаз» провести перерахунок для мешканців. Через загальнобудинкові лічильники мешканці 118 житомирських багатоповерхівок змушені більше платити за газ. 1 серпня мер Сергій Сухомлин закликав житомирян долучитися до колективного позову проти дій газового монополіста. Житомирська місцева прокуратура з метою відновлення інтересів територіальної громади міста також подала позов з вимогою зобов’язати ПАТ «Житомиргаз» провести перерахунок об’єму використаного газу та плати за його споживання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд Житомиргаз Сухомлин лічильник газ  
Матеріали по темі