Влада

​Суд скасував останній із 6 спецдозволів на видобуток бурштину в Житомирській області, незаконно виданий Держгеонадрами

29 January 2018, 12:08

12 січня Житомирський окружний адміністративний суд скасував останній із 6 спецдозволів на видобуток бурштину в Житомирській області, незаконно виданий Держгеонадрами ТОВ «Райт Солюшн». Інтереси держави та Житомирської обласної ради у суді представляла прокуратура.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області 29 січня.

«Нещодавно (12.01.2018) Житомирським окружним адміністративним судом задоволено останній, шостий позов щодо незаконності дозволу, виданого Держгеонадрами ТОВ «Райт Солюшн» для вивчення та розробки родовища бурштину на Замисловицькій ділянці площею 822,8 га, що поблизу с. Замисловичі Олевського району»,– йдеться у повідомленні.

Йдеться про те, що Державною службою геології та надр України у 2016 році видано трьом товариствам 6 спецдозволів на вивчення та розробку надр у північних районах Житомирщини.

«Зокрема, ТОВ «Амбер Холдинг» - двох родовищ бурштину – Зимухінської та Козюківської ділянок площею майже 12,2 тис га, ТОВ «Компанія «Надра Галичини» - Тетерівської ділянки площею понад 906 га, що в Овруцькому районі, а ТОВ «Райт Солюшн» - Замисловицької, Правобережної ділянок та ділянки «Стрілка» площею майже 5250 га в Олевському районі», – інформують у прокуратурі.

Нагадаємо, наприкінці 2017 року прокуратура прозвітувала, що через суди скасувала 5 із 6 спецдозволів на видобуток бурштину в Житомирській області, незаконно виданих приватним фірмам Держгеонадрами. Зокрема, у грудні прокуратура спільно з Житомирською обласною радою довела у суді незаконність надання Держгеонадрами ТОВ «Амбер Холдинг» дозволу на вивчення та розробку ділянок надр бурштину площею понад 10 тис. га, а 31 жовтня Вінницький апеляційний суд скасував спецдозвіл на видобуток бурштину в Житомирській області, незаконно виданий ТОВ «Райт Солюшн».

Як повідомляв Житомир.info, в березні 2017 року прокуратура Житомирської області в інтересах облради звернулася до суду про скасування незаконних схем одержання товариствами «Амбер Холдинг», «Компанія «Надра Галичини» та «Райт Солюшн» дозволів на видобуток бурштину на площі понад 18 тисяч га.

6 квітня 2017 року на сесії Житомирської облради депутати проголосували за направлення звернення до Державної служби геології та надр України щодо анулювання спеціальних дозволів на видобуток бурштину, а голова облради повідомив, що суд призупинив дію дозволів на розробку ділянок надр бурштину, які в 2016 році були видані Держгеонадрами ТОВ «Амбер Холдинг», ТОВ «Компанія «Надра Галичини» та ТОВ «Райт Солюшн».

Як приватні фірми з іноземним корінням, в тому числі фірма «Райт Солюшн», змогла отримати дозвіл на видобуток бурштину в Житомирській області – про це йдеться у розслідуванні, яке вийшло в ефірі 24 каналу 6 квітня 2017 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бурштин прокуратура суд «Амбер Холдинг» «Компанія «Надра Галичини» «Райт Солюшн» 
Матеріали по темі