Влада

У Житомирській ОДА вирішили не відновлювати навчання на два дні – канікули до 7 березня

5 March 2018, 10:00

Продовжити призупинення навчального процесу до 7 березня включно у навчальних закладах Житомирщини, які для опалення використовують природний газ.

Таке рішення прийняла обласна комісія з питань ТЕБ та НС зранку 5 березня 2018 року, - інформує прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

«Немає доцільності відновлювати навчально-виховний процес на 2 дні. Тим більше, якщо і епідеміологічна ситуація ще не унормувалася. Якщо якийсь заклад має нагальну потребу у відновленні навчання – може відновити навчальний процес», – пояснив керівник апарату облдержадміністрації Олексій Ясюнецький.

За словами начальника управління охорони здоров’я ОДА Миколи Суслика, за минулий тиждень в області на ГРВІ захворіли 9,5 тис. осіб, із них 65% – діти. Перевищення епідпорогу складає 12%. Тому доцільно буде продовження карантинних заходів.

Рішення про про призупинення навчального процесу до 7 березня обласна комісія з питань ТЕБ та НС прийняла одноголосно, проте на місцях мають визначитися, враховувати ці рекомендації чи ні.

Нагадаємо, 1 березня 2018 на засіданні РНБО обговорювалося питання щодо зменшення російським «Газпром» тиску в газопроводах, «Нафтогаз» просив українців зменшити споживання газу, щоб протриматися всього 3-4 дні до потепління. Другого березня терміново зібралися міська та обласна комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, які вирішили призупинити навчання до 7 березня. Крім зупинення навчання у школах, житомирян просили також обмежити споживання газу, а обласна комісія рекомендувала призупинити процес у ПТУ та вищих навчальних закладах, які споживають природний газ. Вранці 3 березня голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв повідомив, що українська газотранспортна система повністю збалансована і працює в штатному режимі.

Як повідомляв Житомир.info, 2 березня 2018 мер Житомира підписав розпорядження про призупинення навчального процесу у школах, ПТУ на НВК з 3 по 7 березня. Влада Житомира чекала лист МОН, щоб вирішити, коли закінчувати «газові» канікули.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: канікули комісія  
Матеріали по темі