Події

Родина убитого Олександра Жадька оскаржує вирок, яким житомирський суд виправдав підозрюваного у вбивстві

12 April 2018, 11:48

В Апеляційному суді Житомирської області 12 квітня розпочалося засідання у справі про убивство Олександра Жадька. Родина убитого оскаржує виправдальний вирок для Володимира Довгалюка, якого в листопаді 2017 році суд визнав невинним.

У судовому засіданні Апеляційного суду, який розглядає справу Жадька, оголосили перерву у зв'язку з клопотанням прокурора та потерпілих. 5 червня о 10.00 розгляд продовжиться. Прокурор та рідні убитого наполягають на повторному допиті ключових свідків та експерта, а також на повторному вивченні відео- та аудіозаписів, які є у матеріалах справи.

Нагадаємо, брат вбитого в 2014 році житомирянина Олександра Жадька Юрій 20 грудня 2017 виступив перед журналістами у Верховній Раді, вимагаючи справедливого суду над підозрюваним у вбивстві Володимиром Довгалюком, якому винесли виправдувальний вирок.

Як повідомляв Житомир.info, в 2014 році Олександра Жадька було жорстоко вбито в селі Зарічани Житомирського району: тіло 43-річного Олександра знайшли з десятком ножових поранень. Довгий час обвинувачений Довгалюк В. знаходився на волі: суддя Корольовського районного суду Олена Рожкова відпустила його під заставу у 200 тис. грн. У вересні 2015 року відеодокази по справі вбивства Жадька суд відправив на експертизу в державну установу. Наприкінці 2015 року на черговому розгляді справи допитали експертів, які досліджували записи з камер відеоспостереження, на яких зафіксовано вбивцю. У лютому 2016 року Житомирський районний суд призначив третю експертизу відеодоказів у справі вбивства Олександра Жадька. 20 січня 2017 року судовий експерт підтвердив, що на відеоматеріалах справи зображений обвинувачений.

У листопаді 2017 року прокурор просив 15 років тюрми і відшкодування моральної шкоди. 15 листопада 2017 року суд виправдав Володимира Довгалюка, однак прокуратура не погодилася з таким вироком. Після цього суддя Грубіян вперше в історії Житомирського райсуду зібрав прес-конференцію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Жадько суд вирок убивство вбивця  
Матеріали по темі