Влада

​Управління транспорту програло шість з дев’яти судів щодо несплати штрафів житомирськими перевізниками

4 May 2018, 11:13

Шість судів за позовами управління транспорту та зв’язку Житомирської міської ради до перевізників щодо несплати штрафів програні.

Про це на засіданні міськвиконкому 4 травня повідомив заступник мера Дмитро Ткачук.

«Дев’ять позовів подано, шість судів закінчилося і шість судів програли. Основні акти, по яких програні суди, це перевезення пільговиків. Акти складені восени минулого року під час всяких страйків, протестів і таке інше. Саме по цих позовах програні справи», - повідомив заступник мера Дмитро Ткачук.

Нагадаємо, в звіті про роботу управління транспорту за 2017 рік зазначалося, що під час перевірок було складено 136 актів порушення умов договорів, 108 з яких із накладанням штрафних санкцій на загальну суму 116 450,00 грн, з них сплачено 11 900,00 грн., не сплачено 104 550,00 грн. Управлінням транспорту і зв’язку міської ради спільно з юридичним департаментом міської ради подано 9 позовів до суду про стягнення штрафних санкцій.

Нагадаємо, з 1 червня минулого року після підвищення вартості проїзду у маршрутках до 5 грн перевізників почали штрафувати за невиконання умов договорів. 29 червня заступник мера Дмитро Ткачук поінформував, що перевізники сплатили перші штрафи за порушення умов договорів.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2018 року Господарський суд Житомирської області розглядав щонайменше три позови управління транспорту і зв’язку до приватних перевізників, які несплачують штрафи: ПП «Іваницька Т.В.» - 3 тис. 400 грн, ПП «Шеріфф» - 2 тис. 550 грн, ФОП Добровінський О.В. – 2 550 грн. У 2017 році управління транспорту виписало житомирським перевізникам майже 120 тис. грн штрафів, але сплатили лише 10%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд штраф перевізник Грищук виконком  
Матеріали по темі