Місто

Житомиряни скаржаться на погане транспортне сполучення по Бориса Тена, у міськраді пообіцяли більші маршрутки

25 June 2018, 15:18

При закінченні терміну дії договору про організацію перевезення пасажирів та послідуючому проведенні конкурсу по визначенню автобусного перевізника, умовами замовника буде передбачено транспортні засоби з більшою пасажиромісткістю

Про це йдеться у відповіді заступника Житомирського міського голови Дмитра Ткачука на петицію «Транспортне сполучення».

На сайті електронних петицій Житомирської мерії є звернення, яке було стовідсотково підтримано і набрало більше 250 голосів.

Петиція Оксани Гринь була опублікована на сайті Житомирської міськради 22 березня 2018 року, і 7 червня отримала необхідну кількість голосів.

«У зв'язку з введенням в експлуатацію житлових комплексів «Фаворит» і «Набережний квартал» транспортне сполучення по вул. Б.Тена стало жахливим. Маршрутка №5, яка як монополіст перевозить пасажирів по даному маршруту маленька і незручна. Маршрутні автобуси настільки переповнені, що на зупинках по вул. Б.Тена просто не зупиняються. Людям, які проживають по вул. Б.Тена дістатися вранці на роботу не реально, і доводиться йти на автовокзал або трамвай», – зазначається в тексті петиції.

«Ваша петиція, щодо посилення транспортного сполучення по вул. Б.Тена, розглянута виконавчими органами міської ради. Рішення виконавчого комітету міської ради від 06.05.2015 року № 263 «Про затвердження міської автобусної мережі» на автобусному маршруті загального користування № 5 «Мальованка – вул.Космонавтів» затверджено 8 графіків руху у режимі маршрутного таксі. При закінченні терміну дії Договору про організацію перевезення пасажирів та послідуючому проведенні конкурсу по визначенню автобусного перевізника, умовами Замовника буде передбачено транспортні засоби (автобуси) з більшою пасажиромісткістю», – йдеться у відповіді на петицію.

У коментарі Житомир.info 25 червня заступник мера Житомира уточнив, що договір з перевізником закінчується у липні 2020 року.

«Договір закінчується 10.07.2020 року. Проте, думаю, що ми не будемо чекати стільки часу, аби поліпшити умови перевезення пасажирів у місті по маршруту №5. Практично по кожному маршруту є фіксовані порушення, і маємо підстави, аби розірвати договори, з тим, чи іншим перевізником», - сказав Дмитро Ткачук.

Як повідомляв Житомир.info, з понеділка, 25 червня, у Житомирі курсуватиме громадський транспорт за нічними графіками.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ткачук маршрутка петиція транспорт  
Матеріали по темі